Γιώργος Κάτσαρης: Έφυγε εχθές από τη ζωή σε ηλικία μόλις 62 ετών, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, οΓιώργος Κάτσαρης, που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο με το τραγούδι «Ο Μπαλαμός» σε στίχους και μουσική Διονύση Τσακνή.Με το τραγούδι του «Μπαλαμό» σύστησε σε όλους τη γλώσσα των τσιγγάνων, ένα τραγούδι που έγινε γνωστό και ως «Το τραγούδι των γύφτων», και που ακούστηκε πρώτη φορά τον χειμώνα του 1987,σε ένα από τα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς του Γιάννη Διαμαντόπουλου «Μπουρίνι» που προβαλλόταν από την ΕΡΤ2.Το τραγούδι σημείωσε τεράστια επιτυχία, ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε, πέντε χρόνια αργότερα, από την δισκογραφική ετικέτα «Ακτή». Από τότε μέχρι σήμερα το ακούσαμε σε δεκάδες επανεκτελέσεις, με τη φωνή σπουδαίων ερμηνευτών η ερμηνεία του Κάτσαρη, ωστόσο, παραμένει ανεπανάληπτη έως και ιστορική.

Το κομμάτι αυτό ήταν παραγγελία για μία σκηνή του σίριαλ στην οποία οι φίλοι του τσιγγάνου πρωταγωνιστή προβλέπουν το μέλλον του τραγουδώντας και τού λένε πως αν δεν φύγει θα τον σκοτώσουν. Ήταν κάτι σαν τραγουδομαντεία!»διηγείται ο Διονύσης Τσακνής εξηγώντας πώς ακριβώς προέκυψαν οι πασίγνωστοι στίχοι «Νάις μπαλαμό, νάις μπαλαμό/ και το λουμνό τ’ αφεντικό/ νάγια δόμλες ατζέι μπαλαμό…».

Ο Γιώργος Κάτσαρης παρέμεινε μέχρι το τέλος ένας σεμνός και προσιτός άνθρωπος, χοροδιδάσκαλος και δάσκαλος μουσικής, που αγαπούσε την ελληνική παράδοση, πάνταμιλούσε για τους Ρομά με θέρμη και σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του αναδείκνυε τα ήθη και τα έθιμά τους.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, Τρίτη 17 Μαρτίου 2020, στις 12 το μεσημέρι, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το χωριόΜέλισσα Καρδίτσας.