Κορονοϊός: Όπερες, θέατρα και καλλιτέχνες της Ιταλίαςπροσφέρουν παραστάσεις online, προκειμένου να κάνουν λίγο πιο ευχάριστη τη ζωή των Ιταλών. Πρόκειται για την πρωτοβουλία "A casa con voi" ("Μαζί σας στο σπίτι"). Για παράδειγμα, ηόπερα Teatro San Carlo της Νάπολης είναι ανοιχτή ακόμη. Η παράσταση αρχίζει στις οκτώ το βράδυ και στο πρόγραμμα υπάρχουν έργα των Πουτσίνι και Ροσσίνι ή μπαλέτα από έργα του Τσαϊκόφσκι και Στραβίνσκι. Οι θεατέςμπορούν από την πολυθρόνα τους να απολαύσουν το παραστάσεις όπερας ή χορού, μέσω Facebook. Επίσης, για όλους όσους αγαπούν τον κόσμο της όπερας το Teatro San Carlo προσφέρει κάποιες βραδιές την εβδομάδα εισαγωγικά μαθήματα στην ιστορία της όπερας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της DW και ο κόσμος της ποπ και της ροκ, συμβάλει στην προσπάθεια. Ιταλοί καλλιτέχνεςο Νεκ, ο Φαμπρίτσιο Μόρο, η Εμμα Μαρόνε και ο Φραντσέσκο Ρέγκα, δίνουν παραστάσεις για τους πολίτες μέσω Διαδικτύου. Όπως και η Τζιάννα Νανίνι. "Πρέπει να αντιδράσουμε όλοι μαζί. Γι αυτό έρχονται τα συναισθήματά μας, τα κύματά μας σε σας", αναφέρει.Επίσης, ο διάσημος σταρ Τσούκερο, συμμετέχει σε πολιτιστικές πρωτοβουλίες αυτού του είδους μέσω του προφίλ του στο Instagram.

Εικονική περιήγηση στην Πομπηία

Στην Πομπηία, ο διευθυντής του Μουσείου,Μάσιμο Οασάνα κάνει ο ίδιος την ξενάγηση διαδικτυακά, λέγοντας: "Μπορείτε να μείνετε στο σπίτι και να θαυμάσετε την Πομπηία και να μάθετε λεπτομέρειες της ιστορίας. Προσπαθούμε να σας μεταφέρουμε την ομορφιά της Πομπηίας και άλλων πολιτιστικών τόπων".

Στη Ρώμη, τη Μπολόνια και τη Φλωρεντία η πρωτοβουλία Cinema da Casa (Σινεμά στο σπίτι) κάνει προβολές πάνω σε τοίχους σπιτιών κλασικών ταινιών του κινηματογράφου, όπως το "Μοντέρνοι Καιροί"του Τσάρλι Τσάπλιν,"Όσα Παίρνει ο Άνεμος"ή "Λόρενς της Αραβίας".

427 νεκροί και 5.322 νέα κρούσματα σε μια ημέρα

Στην Ιταλία, το τελευταίο 24ωρο έχασαν την ζωή τους 427 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.322 νέα κρούσματα. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 35.713 και είχαν χάσει την ζωή τους 2.978 άνθρωποι. Την ίδια ώρα, 415 άτομα εξετάσθηκαν και βγήκαν αρνητικά στον ιό. Στην Λομβαρδία τα συνολικά κρούσματα είναι 19.884 και οι νεκροί 2.168. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 5.214 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 531. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 3.484, με 115 νεκρούς. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία ανήλθε σε 41.035, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 3.405.