Φεστιβάλ Καννών:Οι διοργανωτές ενός από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ παγκοσμίως, του Φεστιβάλ των Καννών, ανακοίνωσαν ότιδεν θα διεξαχθεί στις προβλεπόμενες ημερομηνίεςαπό τις 12 έως τις 23 Μαΐου λόγω της επιδημίας του κορονοϊού,

«Σήμερα, λάβαμε την ακόλουθη απόφαση: το Φεστιβάλ των Καννών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στις προγραμματισμένες ημερομηνίες, από τις 12 έως τις 23 Μαΐου. Αρκετές εκδοχές μελετώνται για τη διεξαγωγή του, από τις οποίες η κύρια εκδοχή μπορεί να είναι μια απλή μεταφορά των ημερομηνιώω, στις Κάννες, τέλη Ιουνίου – αρχές Ιουλίου 2020 ", αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι συντελεστές του σημαντικότερου κινηματογραφικού φεστιβάλ στον κόσμο εκφράζουν τηναλληλεγγύη τουςσε όλους όσους παλεύουν με τον ιό και επισημαίνουν ότι θα πάρουν μια τελική απόφαση μόλις η εξέλιξη της κατάστασης στη Γαλλία και παγκοσμίωςεπιτρέψειρεαλιστικές αποφάσεις.

«Θα κάνουμε γνωστή την απόφασή μας, πάντοτε σε συμφωνίαμε τηνγαλλική κυβέρνηση και τη Δημοτική Αρχή των Καννών, όπως και με το Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ, την κινηματογραφική βιομηχανία και όλους τους συνεργάτες της διοργάνωσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.