Νέος ελληνικός κινηματογράφος: Θανάσης Νεοφώτιστος, Στέλιος Κουκουβιτάκης, το σκηνοθετικό δίδυμο των Ναταλία Λαμπροπούλου και Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου και ο Γιώργος Ευθυμίου, παρουσιάζουν online για όλους τις πρόσφατες δουλειές τους.

Η μόνη όμως που πρέπει να βιαστείτε και να δείτε είναι η μικρού μήκους του Νεοφώτιστου,το «Route-3», καθώς είναιδιαθέσιμη μόνο για 24 ώρες.Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ του Τορόντο, προτού βρεθεί στο σημαντικότερο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στο Κλερμον-Φεράν. Η υπόθεσή είναι η εξής:

«Στο βαγόνι του τραμ στη Γραμμή-3, κατά τη διάρκεια μιας ζεστής μέρας στο κέντρο του Σαράγιεβο, η μεσήλικη κυρία με το λεοπάρ φόρεμα κερνάει τους επιβάτες φέτες ζουμερού πορτοκαλιού. Μια φέτα είναι το μόνο που συνδέει την Νάντια, την πριγκίπισσα με το ροζ χιτζάμπ, τον Λούκα, τον παρθένο αλάνι έφηβο και τόσους άλλους, απλούς καθημερινούς ανθρώπους, επιβάτες της γραμμής. Όλους, εκτός από ένα ντροπαλό, πλην καυλωμένο, έφηβο με το όνομα Αμάρ».

Δείτε το «Route-3»εδώχρησιμοποιώντας τον κωδικό: b7tbfn

Σειρά έχει το«Sunday 11.00-12.00»του Στέλιου Κουκουβιτάκη, το οποίο κάνει διαδικτυακή πρεμιέρα στο εκλεκτικό siteFilm Shortageμετά από μια σειρά συμμετοχών σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ και εννέα βραβεύσεις. Η υπόθεσή της αφορά ένα νεαρό ζευγάρι το οποίο όταν επιστρέφει σπίτι μετά από βραδινή έξοδο, δέχεται μια απροσδόκητη επίθεση που θα στιγματίσει τηζωήτου.

Δείτε το «Sunday 11.00-12.00» εδώ:

Ξέρατε ότι τοτο«Scopophilia»είναι ηπρώτη ελληνική ταινία που διαδραματίζεται εξ ολοκλήρου μέσα από οθόνες υπολογιστών; Οι σκηνοθέτιδες Ναταλία Λαμπροπούλου & Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου στήνουν ένα θρίλερ με ήρωα ένα φοιτητή ο οποίος στην προσπάθειά του να ολοκληρώσει το διδακτορικό του, γίνεται μέσω του ίντερνετ μάρτυρας ενός φόνου. Η απόπειρά του να εντοπίσει το δολοφόνο θα τον βάλει στο στόχαστρο του δράστη.

Δείτε το «Scopophilia» εδώ:

Κλείνονταςμια αυστηρά σινεφίλ ταινία, για όσους αναζητούν τολμηρό, πειραματικόκαι απολύτως ιδιοσυγκρασιακό κινηματογράφο. Ο λόγος για το«Motherland»του Γιώργου Ευθυμίου, το οποίο περιστρέφεται γύρω από έναν ράπερ πουπροσπαθεί απεγνωσμένα και με κάθε τρόπο να επικοινωνήσει με τη νεκρή μητέρα του.

Δείτε το «Motherland»εδώ.