Κορονοϊός Φεστιβάλ Καννών: Η κινηματογραφική βιομηχανία σε όλο τον κόσμο έχει μπει σε κατάσταση mute λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Τώρα σειρά έχει το Φεστιβάλ Καννών που ανακοινώνει επίσημα ότι δεν θα διεξαχθεί φέτος στις προγραμματισμένες ημερομηνίες του, από τις 12 μέχρι τις 23 Μαΐουτ αφού και στη Γαλλία η εξάπλωση του ιού παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις μετους Γάλλους πολίτες να μένουν απομονωμένοι τα σπίτια τους.

«Αυτή τη στιγμή της παγκόσμιας κρίσης υγείας, η σκέψη μας είναι στα θύματα του Covid-19 και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με όλους εκείνους που αγωνίζονται για την ασθένεια. Μόλις η κατάσταση της υγείας στη Γαλλία και διεθνώς μας επιτρέψει να αξιολογήσουμε την πραγματική δυνατότητα, θα γνωστοποιήσουμε την απόφασή μας, για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Φεστιβάλ Καννών, παράλληλα με την ανακοίνωση της αναβολής, απευθύνει έκκληση σε όλους να σέβονται τους κανόνες και να δείξουν αλληλεγγύη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές σε όλο τον κόσμο. Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Φεστιβάλ που αναβάλλεται. Κατά το παρελθόν ακυρώθηκε μόνο μία φορά, κατά τη διάρκεια των εθνικών εξεγέρσεων του Μάη του ’68.