Σούζαν Σάραντον Γυναίκες και Πολιτική:Η νέα ταινία στην οποία συμμετέχει η 73χρονη "The Jesus Rolls" θεωρείται συνέχεια του "Big Lebowsky" και μαζί της παίζουν η Οντρέ Τοτού και ο Τζον Τορτούρο, ο οποίος επίσης σκηνοθετεί. Μιλώντας στον Independent, η Σάραντον λέει πως πλέον έχει συνηθίσει την "κριτική" από τα ΜΜΕ, που αφορά πάντα όχι την άψογη καριέρα της αλλά τις ριζοσπαστικές πολιτικές της θέσεις (κυρίως το γεγονός ότι στήριξε τον Μπέρνι Σάντερς, για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ενώ καταφέρθηκε ευθαρσώς κατά τηςΧίλαρι Κλίντον).

Με αφορμή τις επιθέσεις που δέχεται η ίδια για τις "δυσάρεστες" στο κατεστημένο απόψεις της, εκφράζει την ανησυχία της για τον ρόλο των ΜΜΕ και την πολιτική του clickbait. "Πλέον οι άνθρωποι δεν διαβάζουν ένα άρθρο, απλά πατούν τα cklickbait. Αυτό με ανησυχεί γιατί δείχνει πόσο η παραπληροφόρηση είναι δυνατή. Όταν μου έκαναν επιθέσεις, ο κόσμος με ρωτούσε 'μα πως το είπες αυτό;' κι εγώ δεν το είχα πει ποτέ…" αναφέρει.

"Ταξίδεψα σε όλη τη χώρα, στηρίζοντας τον Μπέρνι Σάντερς και είδα πως υπάρχουν νέοι άνθρωποι όλων των ηλικιών που προσπαθούν να προσεγγίσουν κόσμο. Ο Μπέρνι λέει 'θέλω να ψάξεις και να βρεις το άτομο που δεν σου μοιάζει, αυτό που δεν γνωρίζεις και να πεις σε αυτό το άτομο, πως θα παλέψεις τόσο σκληρά για εκείνο, όσο και για τον ίδιο τον εαυτό σου'. Νομίζω σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε τώρα, προκειμένου να αποτρέψουμε την κανονικοποίηση του μίσους και του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας… και όλων των φοβιών που βρίσκονται σε εξέλιξη", σημειώνει.

"Εγώ χρησιμοποιώ την επιρροή μου για να μεταδώσω γεγονότα που δεν βλέπουμε στα Mainstream Media, για να δώσω φωνή σε οργανισμούς και φορείς που δεν έχουν χρηματοδότηση. Στην εποχή του Ίντερνετ είναι δύσκολο να διασταυρωθεί τί είναι αληθές και τί όχι; Δεν νομίζω, το γεγονός είναι γεγονός" λέει.

Σκηνή από την ταινία

Μιλώντας για το θέμα της ταινίας, του Τζον Τορτούρο, βασισμένης σε μια γαλλική ταινία του 1974 που χαρακτηρίστηκε "η πιο μισογυνική ταινία στον κόσμο" αναφέρει πως από την εποχή της "Θέλμα και Λουίζ" η δημόσια συζήτηση για την θέση των γυναικών δεν βελτιώθηκε και πολύ. Στρέφει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον της στην ανατροφή των αγοριών. "Η κοινωνικοποίηση των αγοριών είναι μια φοβερή διαδικασία. Τα αγόρια διαφθείρονται από μικρά, από γλυκά, ανοιχτά και ευγενικά παιδάκια σε σκληρούς και συχνά μισογύνηδες άντρες. Υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση στα αγόρια να γίνουν 'άντρες', με τέτοιο τρόπο που καθυστερεί η φαντασία τους και αυτό το ξέρω ως μητέρα δύο αγοριών, πρέπει να δίνεις κάθε μέρα μάχη για την ψυχή τους".

Το trailer της ταινίας

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις