ΗΜαλβίνα Κάραληφιλοξενεί το 1989 στην εκπομπή "Μουσική Κιβωτός τον Γιώργο Ζαμπέτα, ο οποίος ανοίγει τη δική του μουσική κιβωτό και θυμάται περιστατικά από την πολύχρονη καριέρα του. Μιλά για το ξεκίνημα του, που έγινε σε ηλικία πέντε ετών, παίζοντας μπουζούκι, ενώ ταυτόχρονα έβγαζε και μεροκάματο στο μπαρμπέρικο του πατέρα του.

«Όλοι οι μαθητές έλεγαν ποιήματα στις εξετάσεις. Εγώ τραγουδούσα με το μπουζούκι και πήρα και το πρώτο βραβείο 7 χρονών», λέει χαρακτηριστικά. Εξηγεί επίσης ποιο ήταν το δικό του μουσικό όραμα και τι ρόλο έπαιξαν οι εταιρείες δίσκων σε αυτό.

Μιλά ακόμη για τις εμφανίσεις του στον κινηματογράφο, αλλά για τη μουσική που έγραψε σε πάνω από 200 ταινίες, όπως και για τη συνεργασία του με τονΓιάννη Παπαϊωάννου, τονΤόλη Βοσκόπουλοκ.ά Κάνει επίσης ένα συγκινητικό αφιέρωμα στηνΜανταλένα, που έφυγε από τη ζωή, χωρίς κανείς να πει και να γράψει δύο λόγια γι’ αυτήν, η οποία ήταν μία από τις πιο αγαπημένες του τραγουδίστριες και είχε συνεργαστεί μαζί της για πολλά χρόνια.

Τέλος, ο Γιώργος Ζαμπέτας, παίζει μπουζούκι κι ερμηνεύει το τραγούδι του «Ο μαθητής», ενώ τραγούδια του ερμηνεύουν επίσης ηΑγγελική Γαϊτη, ηΔούκισσακαι οΝίκος Νομικός. Παράλληλα κάνει μια επιλογή αγαπημένων του τραγουδιών, άλλων δημιουργών, τα οποία ερμηνεύουν ο γιος τουΜιχάλης Ζαμπέτας, οΑργύρης Παπαγεωργίουκαι ηΔούκισσα.

Δείτε τα κυριότερα στιγμιότυπα στο παρακάτω βίντεο:

ή πατήστε εδώ για να δείτε ολόκληρη από την εκπομπή από το αρχείο της ΕΡΤ

Σκηνοθεσία: Μεγακλής Βιντιάδης
Παραγωγή: ΕΤ-2, 1989

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις