Κορονοϊός ΚΝΕ: «Μένουμε δυνατοί σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες "δραπετεύοντας" δημιουργικά με τις προτάσεις της ΚΝΕ! Φέρνουμε τον κινηματογράφο στο σπίτι μας "ταξιδεύοντας" μέσα από κλασικές ταινίες» αναφέρει η ΚΝΕ σε ενημέρωσή της. Σημειώνει ότι «σε συνεργασία με τη "New Star" και την ευγενική παραχώρηση μέρους του αρχείου της, παίρνει την πρωτοβουλία προβολής ταινιών μέσα από το κανάλι της στο youtube».

Η πρώτη προβολή θα πραγματοποιηθεί τηνΠαρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 και ώρα 22.00 με την ταινία «Εκεί που δεν έφτασε κανείς» του ΚουβανούΜανουέλ Πέρεζ Παρέρες.Η ταινία του Μανουέλ Πέρεζ αποτελεί ένα μέρος από τη σειρά «Cuba, paths to revolution». Το περιεχόμενό της είναι μία μικρή αφήγηση της ζωής του επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, από τα πρώτα χρόνια στη γενέτειρά του, την Αργεντινή, έως την ανάδειξή του σε ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, μέσα από συνεντεύξεις όσων τον γνώριζαν καλά.To ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει αρχειακό υλικό σε φιλμ και φωτογραφίες που σκιαγραφεί την προσωπικότητα του Επαναστάτη.«Αποτελεί μια σύνθεση ανέκδοτων εικόνων, που μας φέρνουν σε επαφή με αυτό το σύμβολο θυσίας, σθένους και ανθρωπιάς» αναφέρει η ΚΝΕ.Ο σκηνοθέτης έχει δηλώσει χαρακτηριστικά για τον Τσε: «Είναι για μένα ο πιο ειλικρινής φόρος τιμής για αυτό το παγκόσμιο σύμβολο. Νιώθω ότι έχω ένα μεγάλο ηθικό χρέος απέναντί του, που μόλις τώρα πιστεύω ότι μπόρεσα να ξεπληρώσω, αν και στάθηκε αδύνατο να αναλύσουμε διεξοδικά μια τόσο δημιουργική προσωπικότητα, μόλις σε 52 λεπτά…».

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά βρίσκονται γιατροί και νοσηλευτές από την Κούβα στην Ιταλία, μια από τις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου, προκειμένου να βοηθήσουν στον αγώνα για ανάσχεση της φονικής πανδημίας του κορονοϊού.Η Κούβα μαζί με τη Ρωσία και την Κίνα είναι οι μόνες χώρες που έστειλαν ιατρική βοήθεια στην Ιταλία, την ώρα που η ΕΕ έδειξε για ακόμα μια φορά με την απουσία της την «αλληλεγγύη» της στον δοκιμαζόμενο ιταλικό λαό.Το «νησί της επανάστασης» έχει στείλει πολλές φορές αντίστοιχες ομάδες σε φτωχές χώρες που έχουν πληγεί από καταστροφές από το 1959 οπότε έγινε η κουβανική επανάσταση που οδήγησε στην άνοδο του Φιντέλ Κάστρο στην εξουσία. Οι γιατροί βρίσκονταν μάλιστα στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά της χολέρας στην Αϊτή και κατά του Έμπολα στη Δυτική Αφρική.