Κορονοϊός Τραγούδι:Ένα τραγούδι που τη σεζόν 2000-2001έφθασε στο νούμερο 8 του Billboard «Alternative Songs» και στο νούμερο 5 του «Mainstream Rock» κατάφερε ξανά μέσα στην καραντίνα να σημειώσει ρεκόρ πωλήσεων. Με τον μαζικό πανικό και το χάος που περιβάλλει την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού, παλαιότερα τραγούδια που τώρα φαίνονται επίκαιρα και πάλι εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης ανεβαίνουν στα charts και σημειώνουν ρεκόρσε πωλήσεις και streams.

Ένα από τα τραγούδια που γίνονται για δεύτερη φορά επιτυχία είναι το «Down with the Sickness» των Disturbed.

Το κορυφαίο nu metal single είναι από ταπρώταάλμπουμ του συγκροτήματος «The Sickness» (H Αρρώστια) και έφθασε στο Billboard chart ξανά, μετά από αύξηση 31% στις ψηφιακές πωλήσεις μεταξύ 12 και 19 Μαρτίου.

Η αύξηση τις μέρες της καραντίνας λόγω του κορονοϊού είναι εντυπωσιακή για ένα τραγούδι που γράφτηκε πριν από δύο δεκαετίες. Οι πωλήσεις συνοδεύτηκαν από αύξηση 3% στα streams, τα οποία έφθασαν τα 2,6 εκατομμύρια μόνο στις ΗΠΑ.

Μετά την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ της μπάντας με έδρα το Σικάγο τον Μάρτιο του 2000, το «Down with the Sickness» κυκλοφόρησε ξεχωριστά ως single τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Έφθασε στο νούμερο 8 του Billboard «Alternative Songs» και στο νούμερο 5 του «Mainstream Rock» chart το 2000-2001. Αν και το νόημα των στίχων έχει συζητηθεί πολύ, ο τραγουδιστής του γκρουπ, David Draiman είχε δηλώσει: «Μιλάω πραγματικά για τη σύγκρουση μεταξύ της μητρικής κουλτούρας της κοινωνίας, που κτυπά το παιδί που θέλει να ζήσει την ανεξαρτησία και την ατομικότητα και για την υποταγή του παιδιού.