"Οι Ιταλοί που τραγουδούν από τα μπαλκόνια αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλο τον κόσμο." είπεμιλώντας στα ιταλικά, ηJoan Baez σε βίντεο που ανέβασε στο Twitter και έπειτα τραγούδησε το κλασικό τραγούδι "Un Mondo D'Amore"("Ένας κόσμος της αγάπης") το οποίο τραγουδούσεστη δεκαετία του 60. Το αφιέρωση στην Ιταλία, η οποία εδώ και αρκετές εβδομάδες αντιμετώπιζειτην έκτακτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης με κορονοϊο με χιλιάδες νεκρούς

Η Baez είναι σήμερα 79 ετών, αλλά η φωνή της. Η Τζόαν Μπαέζ (Joan Chandos Báez) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια της φολκ, κυρίως, μουσικής και στιχουργός. Από το 1959 που ξεκίνησε την καριέρα της μέχρι σήμερα έχει ηχογραφήσει περισσότερα από τριάντα άλμπουμ, στα οποία ερμήνευσε τόσο δικά της τραγούδια όσο και τραγούδια άλλων δημιουργών. Οι στίχοι των τραγουδιών της είναι κυρίως στα Αγγλικά και στα Ισπανικά, αλλά έχει ερμηνεύσει τραγούδια και σε άλλες γλώσσες.

Επιπλέον είναι ιδιαίτερα γνωστή για την ενεργό συμμετοχή της στο αντιπολεμικό κίνημα (κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ συνελήφθη και φυλακίστηκε για τη συμμετοχή της στη διαμαρτυρία στο Armed Forces Induction Center) και την υποστήριξη του κινήματος κατά των φυλετικών διακρίσεων. Πολλά από τα τραγούδια της μιλούν για τον πόλεμο και για μια σειρά από κοινωνικά προβλήματα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις