Καλλιτέχνες 800 ευρώ: Την ένταξη των καλλιτεχνών στα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης που μεταξύ άλλων προβλέπουν το επίδομα των 800 ευρώ ζητούν με ανακοινώσεις τους, σύλλογοι από όλη την χώρα.

Σχετική πρωτοβουλία έλαβε πρώτος ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος ζητώντας με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης την επέκταση των μέτρων ενίσχυσης και στον δικό τους κλάδο. Μάλιστα την επιστολή συνυπογράφουν ο ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ελλήνων Ηθοποιών, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα.

(Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Οι εργαζόμενοι στον χώρο της τέχνης ζητούν την παρέμβασή της)

Για το θέμα έκανε παρέμβαση και η αξιωματική αντιπολίτευση, αφού με ερώτηση 38 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο υπογράφοντα τον αρμόδιο τομεάρχη Πολιτισμού Πάνο Σκουρολιάκο έχουν καταθέσει σχετική ερώτηση προς την υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Μεταξύ άλλων στην ερώτησή τους σημείωναν ότι ηθοποιοί, μουσικοί και άλλοι καλλιτέχνες αλλά και το τεχνικό και διοικητικό προσωπικό θεάτρων, μουσικών σκηνών, λυρικών θεάτρων βρίσκονται πλέον χωρίς εργασία και άρα σε δεινή οικονομική κατάσταση. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για την κάλυψη από το δημόσιο του μισθολογικού και ασφαλιστικού τους κόστους.

(Ερώτηση στην Βουλή απο 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για τους καλιτένχες, με πρωτοβουλία του αρμόδιου για ζητήματα πολιτισμου, Πάνο Σκουρολιάκο)

Παράλληλα έθεσαν το ερώτημα στην υπουργό Πολιτισμού σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ώστε να λάβει άμεσα μέτρα ανακούφισής τους. Επίσης αν προτίθεται να προβεί στην εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου, ώστε μετά την άρση των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό ) να υπάρξει ουσιαστική ενίσχυση της πολιτιστικής δημιουργίας, του θεάματος και της ψυχαγωγίας, προκειμένου να στηρίξει τους φορείς και τους ανθρώπους του Πολιτισμού. Μέχρι στιγμής

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις