Κορονοϊός Γκράφιτι: Η πανδημία του κορονοϊού, φαίνεται να έχει δώσει έμπνευση σε πολλούς καλλιτέχνες που κάνοντας εντυπωσιακά γκράφιτι, απαθανατίζουν τις ιδιαίτερες στιγμές που ζούμε μέσα από τη δική τους ματιά… Ο Covid-19 έχει επηρεάσει όλον τον πλανήτη όλοι είναι ανήσυχοι και οι δρόμοι είναι άδειοι. Ή, σχεδόν άδειοι.

Μόνον μία ομάδα εξακολουθεί να περιπλανιέται και να μένει πιστή στους δρόμους και αυτή είναι η «κοινότητα» των καλλιτεχνών δρόμου, των γκραφιτάδων.

Ρισκάρουν, αλλά έπαιρναν ρίσκο και τότε που η ζωή ήταν «κανονική». Λόγω της τέχνης τους, πάντα φορούσαν «μάσκες». Σε μια περίοδο που γκαλερί και μουσεία είναι κλειστά, οι δρόμοι είναι ο μοναδικός καμβάς της δημόσιας φαντασίας. Να πώς κάποιοι καλλιτέχνες δρόμου απ’ όλον τον κόσμο «ερμηνεύουν» αυτό που ζούμε.

Στο Άμστερνταμ, ο Fake λέει ότι ζωγράφισε τη «Σούπερ Νοσοκόμα» ως ωδή σε όλους τους επαγγελματίες υγειονομικούς σε όλον τον κόσμο.

Στην Κοπεγχάγη, ο Andreas Welin -γνωστός ως Welinoo- φιλοτέχνησε την πιο διαδεδομένη απεικόνιση του ιού, η οποία θυμίζει αμυδρά το πρόσωπο του 45ου Προέδρου των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις