Όρνιθες Καραθάνος: Στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση προβάλλονται στην αρχική τους εκδοχή, από την παράσταση του 2016 στην Επίδαυρο, οι «Όρνιθες» του Νίκου Καραθάνου, που ταξίδεψαν στη Νέα Υόρκη και στο Σαντιάγο, για πρώτη φορά σε stream. Η συγκεκριμένη παράσταση  δοκιμάζει να «δει» τον Αριστοφάνη με καθαρό βλέμμα, ώστε να αγαπηθεί από την αρχή ο λόγος του μεγάλου αρχαίου Αττικού κωμωδού.

Ο Νίκος Καραθάνος και ο θίασός του «που θέλει να πετάξει πέφτοντας», αναζητούν, τολμούν και αναμετριούνται με «μια ευτυχία άπιαστη, τόσο μεγάλη που δεν μπορείς να την πεις και δεν μπορείς να την πιστέψεις». Οι «Όρνιθες» είναι η ανάγκη του ανθρώπου να πετάξει, να δημιουργήσει ένα νέο κόσμο, να έρθει σε επαφή με την αληθινή του επιθυμία.

Δείτε εδώ ολόκληρη την παράσταση όπως ανέβηκε στην Επίδαυρο το 2016:

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη παράσταση πραγματοποιήθηκε στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 19-20.8.2016 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2016, μετά από συνεργασία της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση με το Ελληνικό Φεστιβάλ, και προβάλλεται με την άδεια του Φεστιβάλ στο πλαίσιο ψηφιακών δράσεων για την προαγωγή του πολιτισμού εν μέσω της πανδημίας.

«Μένουμε σπίτι. Αλλά επιμένουμε να βγαίνουμε έξω, μέσα από το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση. Στην Αθήνα, στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες, σε όλο τον κόσμο», υπογραμμίζει στην ιστοσελίδα το Ίδρυμα Ωνάση, το οποίο «ανεβάζει και μοιράζεται στο κανάλι του στο YouTube στιγμές, εικόνες, συζητήσεις, ήχους, συναισθήματα. Sold-out παραστάσεις, podcasts, εκπαιδευτικά προγράμματα, virtual κινηματογραφικές πρεμιέρες, online μαθήματα, αναπάντεχες συναυλίες».

Προσθέτει ότι «η πραγματικότητα του Ιδρύματος Ωνάση γίνεται ψηφιακή. Μια ΣΤΕΓΗ σε κάθε σπίτι, σε ένα σημείο που δεν υπάρχει στον χάρτη, για να διασκεδάζει, να επιμορφώνει, να ενώνει, να ανοίγει συζητήσεις. Πιάστε την καλύτερη θέση στον καναπέ και συντονιστείτε στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση. Εκεί όπου σήμερα και κάθε μέρα υπάρχει κάτι διαφορετικό που μπορείτε να δείτε όποτε θέλετε, με υλικό που προστίθεται κάθε Παρασκευή και μένει διαθέσιμο χωρίς αντίτιμο ή χρονικό περιορισμό».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις