Καλοκαιρινά Φεστιβάλ: Για ένα διαφορετικό πολιτιστικό καλοκαίρι, μάς προετοίμασε ο πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση παρουσίασε το σχέδιο σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, το οποίο περιλαμβάνει επτά στάδια προκειμένου να επιστρέψει η κανονικότητα στις ζωές μας.

Αν και σχεδόν όλοι οι τομείς της οικονομίας αναμένεται να έχουν επαναλειτουργήσει μέχρι το τέλος Ιουνίου, μοιάζει απίθανο το ενδεχόμενο να διεξαχθούν συναυλίες, φεστιβάλ, καθώς και αθλητικά γεγονότα με θεατές το φετινό καλοκαίρι.

Ειδικά για τις συναυλίες φαίνεται ότι πάρθηκε η απόφαση της απαγόρευσης και για τους ανοικτούς χώρους. Δεν θα υπάρξουν δηλαδή οργανώσεις συναυλιών και άλλων γεγονότων όπου συγκεντρώνονται εκατοντάδες πολίτες.

Ούτε φυσικά για τα παραδοσιακά πανηγύρια στα νησιά κατά κύριο λόγο αλλά και σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας όπου οι πολίτες ξεφαντώνουν.

Για τα αθλητικά γεγονότα,  τα άδεια γήπεδα όλων των αθλημάτων θα είναι ένα δυσάρεστο, αλλά απαραίτητο θέαμα τουλάχιστον μέχρι το Σεπτέμβριο. Μπορεί να επανεκκινήσουν τα πρωταθλήματα, όμως, θα γίνουν χωρίς θεατές και προφανώς και όλοι οι αγώνες τους καλοκαιρινούς μήνες.

Διαβάσετε μέρος του διαγγέλματος για τα Φεστιβάλ:

«Την 1η Ιουνίου ξεκινά και η δραστηριότητα στον τομέα της Εστίασης, πάντα με προϋποθέσεις, που θα έχουν μέχρι τότε συμφωνηθεί. Την ίδια μέρα θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας. Και τότε θα ενεργοποιηθεί και το δεύτερο κύμα εργασιών της Δικαιοσύνης. Μέσα στον Ιούνιο, τέλος, και ανάλογα με τις εξελίξεις, θα απελευθερωθεί σταδιακά και η υπόλοιπη οικονομική δραστηριότητα. Κρίνεται απίθανο ωστόσο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα με θεατές. Όπως γίνεται σαφές, το πρόγραμμα της επόμενης φάσης είναι απόλυτα μελετημένο. Θα κλιμακώνεται ανά εβδομάδα αλλά θα αξιολογείται ανά 24ωρο, από ένα μεικτό Παρατηρητήριο Κυβέρνησης, Υπηρεσιών Υγείας και Πολιτικής Προστασίας.».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις