Πολιτισμός Σε δήλωσή του στο Facebook αναφέρουν: “Είναι βέβαιο πως μια γραπτή δήλωση διαμαρτυρίας στα social media δεν μπορεί να είναι και η μόνη δράση. Ωστόσο, μοιάζει δυστυχώς να είναι ένας απ’ τους ελάχιστους τρόπους έκφρασης σε αυτή την ασφυκτική, για όλους αλλά και για τον καλλιτεχνικό κόσμο, περίοδο. Τώρα που οι μελωδίες κατακλύζουν το διαδίκτυο, παλεύοντας για την ψυχική ακεραιότητα και το ακμαίο ηθικό όλων, θα θέλαμε από την πλευρά μας, ως κληρονόμοι σπουδαίων δημιουργών, να αναφερθούμε στις αδρανείς – δράσεις για την στήριξη όλων των ανθρώπων του καλλιτεχνικού χώρου. Των ανθρώπων που παράγουν, υπηρετούν και προάγουν τον πολιτισμό στη χώρα μας”.

“Εδώ και καιρό βλέπουμε τις υπηρεσίες και τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης, να προσπαθούν χωρίς καμία ελπίδα… κι όμως τα “τραγούδια” και οι “μελωδίες“, όπως άλλωστε γίνεται πάντα, συνέχισαν και συνεχίζουν να παλεύουν χωρίς να το βάζουν κάτω… Τώρα αυτό! Ας μην είναι η χαριστική βολή. Ένας κλάδος που στέκεται μπροστά σε κάθε συλλογική προσπάθεια και αγώνα, παίρνοντας θέση και δίνοντας φωνή σε όλους όσους έχουν δίκιο, έχει ανάγκη εδώ και πολύ καιρό ουσιαστική στήριξη. Πόσο μάλλον τώρα. Τι πρόκειται να γίνει με όλους αυτούς τους ανθρώπους; Άλλωστε καλό είναι να μην ξεχνάει κανείς πως η φθορά της τέχνης σηματοδοτεί τη φθορά της παιδείας και του πολιτισμού.

Οικογένεια Μάριου Τόκα

Οικογένεια Λαυρέντη Μαχαιρίτσα”.

Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών

Στο μεταξύ συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών σε κείμενο που θα σταλεί στον πρωθυπουργό και στο υπουργείο Πολιτισμού, με τους ανθρώπους της Τέχνης να ζητάνε ένα σχέδιο στήριξης και για την “επόμενη ημέρα”.

“Η τέχνη, η καλλιτεχνική δημιουργία, ο πολιτισμός δεν είναι το χόμπι μας αλλά η δουλειά μας. Η αλυσίδα του πολιτισμού έχει ανάγκη από τους κρίκους της, γι’ αυτό και υπερασπιζόμαστε όλοι μαζί τα θεμελιώδη δικαιώματά μας.

Η κυβέρνηση μας αγνοεί ως εργαζόμενους, επαγγελματίες και σημαντικό κλάδο της οικονομίας που πλήττεται βάναυσα. Δεν έχει κάνει ως τώρα τίποτε για να μας στηρίξει πραγματικά και δεν έχει παρουσιάσει ένα στοιχειώδες σχέδιο για την επόμενη μέρα, που να μας περιλαμβάνει όλους, χωρίς εξαιρέσεις και μικροϋπολογισμούς” αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις