Βραβεία Πούλιτζερ: Με τρία βραβεία Πούλιτζερ τιμήθηκε η πολυβραβευμένη εφημερίδα New York Times. Συγκεκριμένα, μια σειρά άρθρων για την κρίση των ταξί στη Νέα Υόρκη, καθώς και άρθρα για τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν χάρισαν στην εφημερίδα την πολυπόθητη διάκριση.

Η εφημερίδα είχε αποκαλύψει τη «φούσκα» των αδειών ταξί στις ΗΠΑ που οδήγησε στη χρεοκοπία ή ακόμη και στην αυτοκτονία οδηγούς που, επιδιώκοντας να αποκτήσουν το δικό τους επαγγελματικό όχημα και να είναι αυτόνομοι, βρέθηκαν πνιγμένοι στα χρέη χωρίς να το συνειδητοποιήσουν καν. Εκτενής έρευνα της αμερικανικής εφημερίδας αποκάλυψε πως οι άδειες των ταξί στη Νέα Υόρκη, στο Άλμπανι και στην Ουάσιγκτον είχαν ξεπεράσει ακόμη και το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Μέχρι που στα τέλη του 2014 κατέρρευσε ξαφνικά η αξία τους, διαγράφοντας απότομα την περιουσία χιλιάδων οδηγών –μετανάστες στην πλειονότητά τους– σε μια εποχή που ο ανταγωνισμός γινόταν αδυσώπητος με την έλευση της Uber και της Lyft.

Εκτός από τους New York Times, δύο βραβεία έλαβαν ο μη κερδοσκοπικός ειδησεογραφικός ιστότοπος ProPublica και το περιοδικό New Yorker.

Μετά το 2019 στη διάρκεια του οποίου κυριάρχησαν τα θέματα που αφορούσαν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και το 2018, τη χρονιά του #MeToo, φέτος η επιτροπή των Πούλιτζερ δεν έδειξε προτίμηση σε κάποιο συγκεκριμένο θέμα. Μάλιστα, ο αμερικανός συγγραφέας Κόλσον Ουάιτχεντ έγινε ο τέταρτος που τιμάται για δεύτερη φορά με Πούλιτζερ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις