Σπύρος Παπαδόπουλος: Ο Σπύρος Παπαδόπουλος,  μαζί με μία σπουδαία θεατρική παρέα, επιστρέφει στο θέατρο μέσα στο καλοκαίρι. Μαζί με τους Γιάννη Κακλέα, Θανάση Παπαγεωργίου, Άρη Σερβετάλη και Ορφέα Αυγουστίδη κόντρα στις δύσκολες εποχές που όλοι ζούμε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αποφάσισαν να ανεβάσουν στο θέατρο την παράσταση, «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμουελ Μπέκετ:

«Η επιθυμία μας να ανεβάσουμε το Περιμένοντας τον Γκοντό γεννήθηκε από μια εσωτερική ανάγκη να κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα της θεατρικής πράξης σε αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές» αναφέρουν οι συντελεστές της παράστασης.

«Για πρώτη φορά στους καιρούς που ζούμε κλείσανε τα Θέατρα και σταμάτησε κάθε καλλιτεχνική δημιουργία.

Τώρα όμως που ο κίνδυνος απομακρύνεται το θέατρο οφείλει να δηλώσει παρόν στην επικοινωνία με τους ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη , όπως έκανε αιώνες τώρα, με στόχο την ευχαρίστηση, την διδαχή, τη ψυχαγωγία και να προσφέρει ελπίδα και αισιοδοξία στον άνθρωπο που παλεύει να υπάρξει σε ένα κόσμο σκληρό και αβέβαιο» καταλήγει η σπουδαία ομάδα του «Περιμένοντας τον Γκοντό».

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Το «Περιμένοντας τον Γκοντό», το αριστουργηματικό έργο του Σάμιουελ Μπέκετ, του σημαντικότερου, ίσως, θεατρικού συγγραφέα του καιρού μας, παραμένει συγκλονιστικά επίκαιρο, μέσα στην αφοπλιστική του αλήθεια σχετικά με τη διαχρονική προσπάθεια του ανθρώπου να λύσει το αίνιγμα της ίδιας του της ύπαρξης.

Στο έργο ο Βλαδίμηρος και ο Εστραγκόν δύο επιζήσαντες μοναχικοί χαρακτήρες, συναντιούνται στο ίδιο σημείο για άλλη μια φορά. Μετέωροι σε ένα έρημο τοπίο μιλούν, αστειεύονται, παίζουν, σιωπούν και περιμένουν. Ο Γκοντό υποσχέθηκε πως θα΄έρθει. Είναι ψευδαίσθηση; Θα κρατήσει την υπόσχεση του και θα δώσει τη λύση; Υπάρχει και δοκιμάζει την πίστη τους; Ή μήπως αδιαφορεί για αυτούς και τους έχει ξεχάσει;

Αν και είναι φανερή η ματαιότητα αυτής της αναμονής οι μοναχικοί αυτοί άνθρωποι κάνουν τα πάντα για να περάσουν όσο πιο ευχάριστα μπορούν τον χρόνο που τους απομένει ελπίζοντας ότι ο Γκοντό θα έρθει και θα απαντήσει σε όλα τα υπαρξιακά ερωτήματα που τους απασχολούν.

Ένα τολμηρό και σύγχρονο θεατρικό έργο-περιπλάνηση.

Το «Περιμένοντας τον Γκοντό» παραμένει πάντα τολμηρό και σύγχρονο. Ο Σάμιουελ Μπέκετ με αυτό το έργο διαπραγματεύεται την ανθρώπινη ύπαρξη με κατανόηση και χιούμορ γράφοντας μια κωμωδία που παρωδεί την τραγωδία του ανθρώπινου είδους από την εμφάνισή του σ΄αυτόν τον κόσμο μέχρι και σήμερα.

Σπύρος Παπαδόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Άρης Σερβετάλης, Ορφέας Αυγουστίδης, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

Η παράσταση, αν όλα πάνε καλά και το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα κάνει πρεμιέρα μέσα Ιουλίου στην Αθήνα και θα περιοδεύσει σε ανοιχτά θέατρα της χώρας.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΛΕΑΣ

Σκηνικά: ΣΑΚΗΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΛΕΑΣ

Κοστούμια: ΗΛΕΝΙΑ ΔΟΥΛΑΔΙΡΗ

Φωτισμοί: ΣΑΚΗΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ

Βοηθός Σκηνοθέτη: ΑΡΗΣ ΚΑΚΛΕΑΣ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις