Θλίψη προκάλεσε σε μουσικόφιλους και μη, η φωτογραφία ενός πιάνο με ουρά πεταμένο στα σκουπίδια. Την φωτογραφία ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook, ένας τεχνικός πιάνων, ο Ντιν Μέι, και όπως είπε, χαρακτηριστικά το συγκεκριμένο πιάνο θα μπορούσε να πουληθεί ακόμα και 10.000 δολάρια σε άριστη κατάσταση.

Το συγκεκριμένο πιάνο είναι ένα Knabe με ουρά. Στην ανάρτησή του ανέφερε χαρακτηριστικά πως πήγε στο πανεπιστήμιο ύστερα από δεκάδες τηλεφωνήματα για περίπου 20 πιάνα που βρίσκονται στα σκουπίδια του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα. Όταν έφτασε είχε απομείνει μόνο αυτό το άλλοτε μεγαλοπρεπές πιάνο, αλλά και ένα ακόμα όρθιο πιάνο Yamaha μέσα σε ένα κάδο.

Ο τεχνικός ανέφερε ότι τα πιάνα ήταν σε κακή κατάσταση, ενώ υπέθεσε ότι μάλλον θα βρίσκονταν σε κοιτώνες φοιτητών. Ωστόσο, ύστερα από επικοινωνία με τον χορδιστή του πανεπιστημίου (ISU) έμαθε ότι τα πιάνα βρίσκονταν στο μουσικό τμήμα. Ο ίδιος σοκαρίστηκε όταν έμαθε ότι λάτρεις της μουσικής επέτρεψαν μια τέτοια μεταχείριση μουσικών οργάνων. Μάλιστα, ο χορδιστής τον ενημέρωσε πως το Πανεπιστήμιο του είχε υποσχεθεί ότι θα του πουλήσει το μεγάλο Knabe, κάτι που δεν έγινε.

Με μία γρήγορη έρευνα ο Μέι ανακάλυψε πως το Πανεπιστήμιο θα μπορούσε να βγάλει αρκετές χιλιάδες δολάρια αν τα πουλούσε. Ο ίδιος έσπευσε να επικοινωνήσει με τον κοσμήτορα ο οποίος τον ενημέρωσε πως έκανε πολλές προσπάθειες για να τα δωρήσει ή να τα πουλήσει αλλά δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον! Μάλιστα, επεσήμανε πως σε παλαιότερη δημοπρασία 3 πιάνα έπιασαν μόλις 25 δολάρια το καθένα.

Η συγκλονιστική φωτογραφία έχει γίνει viral και όπως λέει ο Μέι: «Είναι θλιβερό να βλέπεις ένας μεγαλοπρεπές πιάνο να πετάγεται με αυτό τον τρόπο».