Ρόλο τραγουδιστή αναλαμβάνει ο Δαλάι Λάμα. Στις 6 Ιουλίου γιορτάζει τα 85α γενέθλια και κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο. Το άλμπουμ έχει τίτλο “Inner World” και σε αυτό θα συνεργαστεί με μια μουσικό από τη Νέα Ζηλανδία, την Τζούνελ Κούνιν.

Πριν από λίγα χρόνια η μουσικός, εξαντλημένη από την καθημερινή δουλειά της στην τράπεζα, ξεκίνησε για ένα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης μιξάροντας μουσική με διδαχές του Δαλάι Λάμα, σε μια προσπάθεια να χαλαρώσει και να αυτοσυγκεντρωθεί. Πιστή βουδίστρια, έμεινε τόσο ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, που τόλμησε να προτείνει στον ίδιο τον θρησκευτικό ηγέτη να δημιουργήσουν ένα μουσικό άλμπουμ, πρόταση που τότε απορρίφθηκε.

Εκείνη όμως επέμεινε, γράφοντας μία επιστολή στους συνεργάτες του θρησκευτικού ηγέτη προκειμένου να τους υπενθυμίσει την πρόταση της. Τελικά το αίτημα της βρήκε ανταπόκριση. Το άλμπουμ του Δαλάι Λάμα σε συνεργασία με την Τζουνέλ Κούνιν θα κυκλοφορήσει ανήμερα των γενεθλίων του θρησκευτικού ηγέτη. Η μουσικός Κούνιν και ο σύζυγός της Αμπραάμ δημιούργησαν το άλμπουμ με μια μικρή ομάδα μουσικών στη Νέα Ζηλανδία τα τελευταία πέντε χρόνια: Ο Αμπραάμ συνέθεσε τη μουσική και παίζει περισσότερα από 30 όργανα,

Μιλώντας για τις συνεδρίες με τον Δαλάι Λάμα, η Κούνιν είπε: «Δεν τον άκουσα ποτέ να μιλάει έτσι. Ήταν τόσο αναστατωμένος. Επανειλημμένα εξηγούσε πόσο σημαντική είναι η μουσική. Έσκυψε προς τα εμπρός και τα μάτια του άστραφταν μιλώντας για τη μουσική και για το πώς θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους με τρόπο που δεν μπορούσε ο ίδιος. Μπορεί να παραβλέψει τις διαφορές και να μας δώσει πίσω την αληθινή φύση και την καλοσύνη μας».

Έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν σε οργανισμούς όπως η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Mind & Life Institute» και το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Social, Emotional and Ethical Learning», που αναπτύχθηκε από τον Δαλάι Λάμα σε συνεργασία με το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Έμορυ.

Ο Δαλάι Λάμα δήλωσε σχετικά: «Η μουσική έχει τη δυνατότητα να προσεγγίσει πολλούς περισσότερους ανθρώπους με το μήνυμα ότι η πραγματική πηγή ευτυχίας είναι η ζεστή καρδιά και το ενδιαφέρον για τους άλλους».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δαλάι Λάμα ασχολείται με το τραγούδι, καθώς πριν από πέντε χρόνια εμφανίστηκε στο μουσικό φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι, όπου προειδοποίησε για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.