“Τρεις μήνες με τα Μουσεία κλειστά, είναι πολύς χρόνος. Ανοίγουν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου και μας περιμένουν όλους” αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού. “Αυτό είναι το δεύτερο, σημαντικό βήμα για την επαναλειτουργία των πολιτιστικών υποδομών της χώρας. Προηγήθηκαν οι αρχαιολογικοί χώροι που άνοιξαν, με υποδειγματικό τρόπο” προστίθεται, ενώ δίνεται στη δημοσιότητα η λίστα με τους νέους κανόνες για επισκέπτες και εργαζόμενους, προκειμένου να αποφευχθεί η διάδοση του κορονοϊού.

Οι επισκέπτες πρέπει να ακολουθούν τους ακόλουθους κανόνες:

– Απόσταση 1,5 μ. κατ’ ελάχιστο, για ανοικτούς χώρους και 2 μ. για κλειστούς χώρους. Είναι υποχρεωτική από τους επισκέπτες η χρήση μη ιατρικής μάσκας.

– Η λειτουργία εστιατορίων/café στους χώρους των μουσείων λειτουργούν σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί για τους χώρους εστίασης. Τραπέζια και καρέκλες απολυμαίνονται πριν από κάθε χρήση τους.

– Η λειτουργία πωλητηρίων στους χώρους των μουσείων διέπεται και από τις οδηγίες που έχουν δοθεί για τους χώρους λιανεμπορίου.

-Θα λειτουργεί συνεχώς ο κλιματισμός, για την προστασία των εκθεμάτων, όπου επιβάλλεται. Όπου δεν επιβάλλεται, θα λειτουργεί δύο ώρες πριν από το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου και δύο ώρες μετά το ωράριο λειτουργίας.

Ως προς τα εισιτήρια, προτείνεται η χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, όπου υφίσταται. Ειδική πρόβλεψη θα λαμβάνεται για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ, ατόμων άνω των 65, εγκύων κ.λ.π. Σε περίπτωση που πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις με ξεναγό, τηρούνται οι αποστάσεις και τα ειδικά μέτρα, όπως χρήση ασύρματης ξενάγησης, αποφυγή χρήσης κοινόχρηστων συσκευών (tablets, ακουστικά κ.λ.π.). Στις ομαδικές ξεναγήσεις δεν θα πρέπει να μετέχουν περισσότερα από οκτώ άτομα.

Οι εργαζόμενοι (ταμεία, ταξιθεσία, καθαρισμός, ασφάλεια κ.ο.κ) πρέπει να χρησιμοποιούν προστατευτική μη ιατρική μάσκα και αντισηπτικό.

Ξεναγήσεις στο Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη καλωσορίζει τους επισκέπτες, με μήνυμά του. Στο Μουσείο Ελληνικού Πολιτισμού θα γίνουν οι παρακάτω ξεναγήσεις:

Τετάρτη 17/06 στις 17:00 από την Πολύνα Κοσμαδάκη, Επιμελήτρια Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης, Υπεύθυνη Τμήματος Ζωγραφικής.

Πέμπτη 18/06 στις 12:00 από την Ειρήνη Παπαγεωργίου, Επιμελήτρια Τμήματος Προϊστορικών, Αρχαίων Ελληνικών και Ρωμαϊκών Συλλογών.

Τετάρτη 24/06 στις 13:00 από τον Τάσο Σακελλαρόπουλο, Υπεύθυνο Ιστορικών Αρχείων.

Πέμπτη 25/06 στις 12:00 από την Μάρα Βερύκοκου, Επιμελήτρια Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Συλλογής.

Στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης θα πραγματοποιηθεί η παρακάτω ξενάγηση:

Πέμπτη 18/06 στις 14:00 από την Μίνα Μωραϊτου, επιμελήτρια.

Στην Πινακοθήκη Γκίκα θα πραγματοποιηθεί η παρακάτω ξενάγηση:
Πέμπτη 25/06 στις 16:00 από τον Κωνσταντίνο Παπαχρήστου, επιμελητή.

Στo Εργαστήριο Γιάννη Παππά θα πραγματοποιηθεί η παρακάτω ξενάγηση: Κυριακή 28/06 στις 12:00 από την Ζέττα Αντωνοπούλου, επιμελήτρια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις