Σε κάδρα μπαίνουν ιδιαίτερα και ξεχωριστά εξώφυλλα του ελληνικού περιοδικού δρόμου «Σχεδία». Θα κοσμούν για μία εβδομάδα τους τοίχους του «Σχεδία home», στην έκθεση που ξεκινά την Τετάρτη, 1η Ιουλίου. Ανοίγει έτσι η καλοκαιρινή γιορτή «Μένουμε Αθήνα: Οι 9,5 εβδομάδες στο σχεδία home».

Στον φιλόξενο χώρο της Κολοκοτρώνη 56, με το εστιατόριο, καφέ, πωλητήριο είδη δώρων, μεταξύ άλλων, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα πραγματοποιηθεί «μια μεγάλη γιορτή, η οποία αποτελείται από πολλές μικρές γιορτές, πάνω στις οποίες θα ταξιδέψουμε ως τις αρχές Σεπτεμβρίου», περιγράφει σε σχετικό κείμενο το περιοδικό. Η «Σχεδία» προσκαλεί όλο τον κόσμο σε ένα διάλογο, μέσα από τις γελοιογραφίες των καταξιωμένων Ελλήνων δημιουργών Μιχάλη Κουντούρη, Soloup, Τάσου Αναστασίου και Ιωάννη Εργελετζή, «όχι απλώς για να σχολιάσει μα και για να αλλάξει τον κόσμο», όπως αναφέρει το περιοδικό.

Τα έργα έμπειρων και καταξιωμένων σκιτσογράφων και designer, που αποτέλεσαν κάποτε τα εξώφυλλα της «Σχεδίας», παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό, καλύπτοντας όλες τις περιόδους των ταξιδιών της «Σχεδίας». Η συγκεκριμένη έκθεση δεν αποτελεί παρά την πρώτη πράξη της μεγάλης γιορτής πολιτισμού και διασκέδασης, συντροφικότητας και αλληλεγγύης με τίτλο «Μένουμε Αθήνα: Οι 9,5 εβδομάδες στο σχεδία home» που θα στήσουμε μέσα και γύρω από το «σχεδία home», επισημαίνει το δελτίο Τύπου.

Κάθε εβδομάδα, μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού, μια pop up έκθεση θα «ξεπηδά» στο σπίτι της «σχεδίας» και με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι θα μπορούμε να απολαύσουμε στιγμές δημιουργίας με νότες αλληλεγγύης για επένδυση. Στα εγκαίνια της Τετάρτης (στις 20:00), θα ανακοινωθεί και το πλήρες πρόγραμμα της μεγάλης αυτής καλοκαιρινής γιορτής «Οι 9,5 εβδομάδες στο σχεδία home», που –όπως συμβαίνει– θα αποτελείται από πολλές μικρές γιορτές που θα μας ταξιδέψουν από την Τετάρτη 1 Ιουλίου ώς το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου που το πρόγραμμα θα κλείσει με ένα μεγάλο πάρτι.

Tα έργα θα διατίθενται προς πώληση, με μέρος των εσόδων να διατίθεται για την υποστήριξη του έργου του «σχεδία home».

Διάρκεια έκθεσης: 1 Ιουλίου – 8 Ιουλίου 2020

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις