Θέατρο Σκιών στο “Σταύρος Νιάρχος”:  Προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να ακολουθήσουν τον Καραγκιόζη στις περιπέτειές του και να γελάσουν με την καρδιά τους. Οι φιγούρες και τα σκηνικά που θα χρησιμοποιηθούν έχουν φιλοτεχνηθεί ειδικά για αυτές τις παραστάσεις από τον καραγκιοζοπαίκτη, ζωγράφο και φιγουροποιό Γιάννη Παπαδόπουλο – Γιουβάν. Οι παραστάσεις είναι προγραμματισμένες για τις Κυριακές 09, 16, 23, 30/08  και ξεκινούν στις 20.30, στον Θόλο. Η τιμή του εισιτηρίου είναι τρία ευρώ. Σήμερα προβάλλεται “Το τελευταίο φαγοπότι του Καραγκιόζη“. Ο Καραγκιόζης, μετά από μια μεγάλη περίοδο ανεργίας, βρίσκει, επιτέλους, μια καλή θέση εργασίας στο αρχοντικό σπίτι του κυρίου Αριστόβουλου. Οι δυσκολίες και τα προβλήματα θα έρθουν όμως από εκεί που δεν το περιμένει, βάζοντάς τον σε μεγάλους μπελάδες!

Ακολουθούν:

Ο Μάγος των Ινδιών (Κυριακή 16/08)

Εξωτική παραλλαγή του 1960 στον κλασικό «Προφήτη», που υπήρξε μια από τις δημοφιλέστερες κωμωδίες στο ρεπερτόριο του Θεάτρου Σκιών. «Ο Μάγος των Ινδιών» (ή «Ο Τάφος του Ινδού») κέρδισε το κοινό και χάρισε γέλιο και συγκίνηση σε χιλιάδες θεατές.

Αγγέλω η λησταρχίνα (Κυριακή 23/08) Παρουσιάζεται για πρώτη φορά

Πρωτότυπη ληστρική κωμική περιπέτεια, γραμμένη το 2017 από τον Γιάννη Παπαδόπουλο–Γιουβάν στο μοτίβο των προπολεμικών έργων φουστανέλας που έως σήμερα το κοινό αγαπά ιδιαίτερα.

Οι Σαρανταπέντε Γιάννηδες (Κυριακή 30/08)

Αστική κωμωδία του Θεάτρου Σκιών, γραμμένη από τον Άθω Δανέλλη το 1998. Παρουσιάστηκε το 2000 και γνώρισε επιτυχία, ενθουσιάζοντας και τον σημαντικό καραγκιοζοπαίχτη και δάσκαλο Βάγγο Κορφιάτη.

Ο Άθως Δανέλλης

Ο Άθως Δανέλλης, από τους ελάχιστους εναπομείναντες καραγκιοζοπαίκτες, γνώρισε και αγάπησε τον Καραγκιόζη δίπλα σε παλιούς δασκάλους της Τέχνης, παίζοντας και μελετώντας το Θέατρο Σκιών. Το 1998 ίδρυσε το Αρχείο Ελληνικού Θεάτρου Σκιών με σκοπό την αποκατάσταση και αξιοποίηση των θεατρικών κειμένων και ιστορικών στοιχείων του ελληνικού Καραγκιόζη. Με τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών του έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 1989 διατηρεί μόνιμες σκηνές, όπου παρουσιάζει σπάνια έργα από το ξεχασμένο ρεπερτόριο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών, καθώς και δικές του πρωτότυπες δημιουργίες.

Προπωλήσεις

Για την παράσταση στις 09/08, η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε την Παρασκευή 31/07 στις 09.00. Για την τρίτη παράσταση στις 16/08 η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά την Παρασκευή 07/08 στις 09.00. Για την τέταρτη παράσταση στις 23/08 η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά την Παρασκευή 14/08 στις 09.00. Για την πέμπτη παράσταση στις 30/08 η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά την Παρασκευή 21/08 στις 09.00. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κλείσει από 1 έως 4 θέσεις.

Προσοχή:

Το Κέντρο Πολιτισμού αναφέρει: “Παρακαλούμε να βρίσκεστε στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης 30 λεπτά νωρίτερα. Η είσοδος θα είναι δυνατή μέχρι και 5 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Για την ασφάλειά σας είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας κατά την είσοδο και έξοδό σας από τον χώρο της εκδήλωσης”. Σημεία προπώλησης: ηλεκτρονικά στο site της Ticket Services εδώ
τηλεφωνικά: 210 7234567 (Ticket Services) Η προαγορά εισιτηρίων είναι απαραίτητη. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων στον χώρο της εκδήλωσης. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΠΙΣΝ στο 216 8091000″.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις