Δύο αμερικανίδες καλλιτέχνιδες είχαν μία μοναδική ιδέα για να δώσουν χρώμα στο campus του Appalachian State University στην πόλη Μπουν της Πολιτείας της Βόρειας Καρολίνας. Οι δύο καλλιτέχνιδες δρόμου Τζέσι Άντερχαλτερ (Jessie Unterhalter) και Κέιτι Τραν (Katey Truhn) «έστρωσαν» ένα διαφορετικό χαλί, στην πραγματικότητα επρόκειτο για μία νωπογραφία σε μία μεγάλη σκάλα στην πανεπιστημιούπολη.

Αντιμετώπισαν τα σκαλοπάτια από τσιμέντο ως αργαλειό: «Δουλέψαμε πολύ μαθηματικά, για να έχουμε σωστά τις γωνίες και την προοπτική, αλλά τελικά τα πάντα ήρθαν και κούμπωσαν» είπε, στο Colossal, το καλλιτεχνικό δίδυμο από τη Βαλτιμόρη που είναι γνωστό ως Jessie and Katey. Με σαφείς αναφορές στην παράδοση που έχει η περιοχή στα Απαλάχια Όροι στα καπιτονέ παπλώματα και άλλα υφαντά, η μεγάλου μεγέθους νωπογραφία αποτελείται από ζωηρόχρωμες τονικές διαβαθμίσεις, διαστρωματωμένες σε ρίγες. Κρόσια σε ουδέτερο χρώμα στο τέλος της σκάλας κάνουν τη νωπογραφία να μοιάζει με κιλίμι.

Οι Jessie and Katey επανέρχονται σε πρότζεκτ τους τα οποία αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας και βρέθηκαν προσφάτως στο Λας Βέγκας, στην Ουάσινγκτον και στη Βόρεια Καρολίνα. «Είναι πραγματικά μια ανταμοιβή το να βλέπεις το κοινό να αγκαλιάζει τη δουλειά σου. Με αυτό, γίνεσαι αληθινά δημιουργικός και οι νωπογραφίες καταλήγουν μέρος της κοινότητας» εξομολογήθηκαν.

Δείτε το instagram:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Just finished painting these stairs for @appstate in Boone NC. We had an amazing time working outside surrounded by the mountains. Thanks for having us. 🌈 . . . #stairs #architecture #abstractart #design #optical #paintedstairs #mural #floormural #rug

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jessie Unterhalter/Katey Truhn (@jessieandkatey) στις

Δείτε άλλα έργα των δύο καλλιτεχνών:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Turning a corner..🌈 Picture of the exterior walls we painted for @rwdfoundation last summer. . . #baltimore #mural #spring #design

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jessie Unterhalter/Katey Truhn (@jessieandkatey) στις