Πραγματοποιήθηκε παρά τις δυσκολίες η πρώτη διαδικτυακή συναυλία του μεγάλου τραγουδοποιού, Θανάση Παπακωνσταντίνου. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η συναυλία καθυστέρησε αρκετή ώρα να ξεκινήσει, καθώς η πλατφόρμα που θα την φιλοξενούσε δέχτηκε – σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των υπευθύνων – επίθεση από χάκερ.

Η συναυλία ήταν sold-out, ενώ παραλίγο να μην γίνει λόγω κακόβουλης επίθεσης στην πλατφόρμα. Ο μουσικός είχε ανακοινώσει από τον περασμένο μήνα πως θα έδινε μία οnline συναυλία, την οποία θα μπορούσε να παρακολουθήσει, όποιος επιθυμούσε, μέσω της πλατφόρμας estage.gr, έναντι 5 ευρώ. Ο λόγος που επιλέχθηκε μια διαδικτυακή συναυλία ήταν φυσικά η πανδημία του κορονοϊού που ο ίδιος έκρινε ότι δε θα ήταν ικανός να ελέγξει το πλήθος που θα έφτανε σε μια αντίστοιχη ζωντανή συναυλία.


Από νωρίς πολλοί θαυμαστές είχαν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους ακολουθώντας την διαδικασία αγοράς του διαδικτυακού εισιτηρίου. Ωστόσο, λίγο πριν ξεκινήσει το πρώτο λάιβ, η σελίδα της διοργάνωσης έπεσε για περίπου δύο ώρες. Οι υπεύθυνοι έσπευσαν να τονίσουν ότι η ιστοσελίδα έπεσε θύμα κακόβουλης επίθεσης γεγονός που οδήγησε στην μεγάλη αυτή καθυστέρηση.

Περίπου στις 11 το βράδυ ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου δημοσίευσε μια βιντεοσκοπημένη δήλωση ο οποίος έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη από το κοινό για την αναμονή. Ταυτόχρονα ενημέρωσε τους απογοητευμένους φαν του πως η συναυλία θα επαναληφθεί και το βράδυ της Κυριακής έτσι ώστε να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν όσοι δεν τα κατάφεραν το Σάββατο.

«Δεν ευθυνόμαστε εμείς για όλο αυτό. Μάς ενημέρωσαν πως η πλατφόρμα έπεσε θύμα κακόβουλης επίθεσης. Αν συμβαίνει όντως αυτό κάποιοι άνθρωποι είναι πολύ απελπισμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μουσικός. Γύρω στα μεσάνυχτα η συναυλία πραγματοποιήθηκε και όσοι άντεξαν απόλαυσαν για μια ακόμα φορά τον υπέροχο Θανάση έστω και μέσω υπολογιστή.

Σε συνέντευξή του δήλωσε ότι αυτή την εποχή ετοιμάζει τρία νέα άλμπουμ: «Ετοιμάζω τρεις δίσκους και ο ένας από αυτούς έχει δώσει τον τίτλο και στο πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε: “Απροστάτευτος”. Τα τραγούδια θα τα πει και πάλι ο Σωκράτης Μάλαμας. Αρκετά από αυτά είναι διασκευές που έχω κάνει σε λατινοαμερικανική ποίηση. Οι περισσότεροι ποιητές δεν είναι γνωστοί. Εκείνος που ίσως γνωρίζουν κάποιοι είναι ο Καίσαρ Βαλιέχο (σ.σ.: περουβιανός σουρεαλιστής ποιητής, 1892-1938), στον οποίο έχω αφιερώσει το κομμάτι που ενδεχομένως γνωρίζει κάποιος, τον “Διάφανο”. Μου αρέσει στη λατινοαμερικανική λογοτεχνία και ποίηση αυτό το μείγμα ρεαλισμού και φαντασίας που έχει. Νομίζω ότι κλίνω και εγώ προς τα εκεί ως γραφή. Ο άλλος δίσκος θα περιέχει ορχηστρικά κομμάτια και ο τρίτος θα είναι πιο λαϊκότροπος, στον οποίο θα παίζουν παιδιά από τη Λάρισα και θα τραγουδάει ο Γιάννης Λίταινας. Εάν δεν μας είχε κόψει τη φόρα η ιστορία του κορονοϊού, θα είχαν κυκλοφορήσει. Ο “Απροστάτευτος” και τα ορχηστρικά υπολογίζω ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν βγει. Αυτός με τα λαϊκά θα πάρει περισσότερο χρόνο».