Ο διαχρονικά αγαπητός και ταλαντούχος τραγουδοποιός Γιώργος Νταλάρας άνοιξε το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο στο φετινό Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Ο Γιώργος Νταλάρας είπε από σκηνής ένα μεγάλο χαίρε στον Θάνο για να το ακούσει η Μαρία και τα παιδιά τους που είναι μαζί μας αυτή τη βραδιά. Ευχήθηκε επίσης «στα νέα παιδιά να παλεύουν και να συντηρούν μέσα τους το σθένος», σημειώνοντας παράλληλα: «Όλα αυτά που ζούμε θα περάσουν, ζούμε σε παράξενες εποχές αλλά είμαστε ακόμα όρθιοι»!

Αναφορά έκανε επίσης και στους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη, για να συνεχίσει το πρόγραμμα με το «Χαίρε φτώχεια», που με πίκρα, πόνο και βάρος έγραψαν πριν χρόνια ο Κώστας Τριπολίτης με τον Θάνο Μικρούτσικο.

“Εγώ το μόνο που μπορώ να σας υποσχεθώ είναι ότι θα είμαι εδώ ως το τέλος”

Με αυτή την υπόσχεση του Θάνου Μικρούτσικου -που φρόντισε και την κράτησε- κλείνει το συγκινητικό βίντεο που προβλήθηκε χτες στο Φεστιβάλ στα Ιλίσια. Ένα υπέροχο δημιούργημα από εικόνες, συναυλίες, δηλώσεις του ίδιου του συνθέτη, που άφησε τη δική του σφραγίδα μεταξύ άλλων και στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Η ΚΝΕ προλογίζει το βίντεο ως εξής:

Τιμάμε τον Θάνο Μικρούτσικο στο 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, για πρώτη φορά, χωρίς τον ίδιο “παρών”… Το έργο του θα διεγείρει πάντα την καρδιά και το μυαλό όλων των μελών και φίλων της ΚΝΕ, των νέων που, «ό,τι και να λένε τ’ άστρα, αυτοί τη γλώσσα τους, τους βγάζουν». Θα μας εμψυχώνει και θα μας εμπνέει να «χορεύουμε πάνω στο φτερό του καρχαρία», για να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο…

Το βίντεο είναι, όπως δηλώνεται και στον τίτλο, μια βαθιά υπόκλιση στον μεγάλο συνθέτη που ήταν τόσο ταπεινός, ώστε ένιωθε την ανάγκη να υποκλιθεί αυτός στα παιδιά της ΚΝΕ που τον καλούσαν και τον κόσμο που κατέκλυζε τη σκηνή του Φεστιβάλ για να τον ακούσει και να του δείξει την αγάπη του, να του ανταποδώσει ένα μέρος από όσα πρόσφερε αυτός σε εμάς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις