Το όνομά της, αν διαβαστεί ανάποδα, σχηματίζει τη λέξη Alone (μόνη). Αυτό ακριβώς θα νιώσει και η Enola, την οποία υποδύεται η Mίλι Μπόμπι Μπράουν, όταν η μητέρα της θα εξαφανιστεί στα 16α γενέθλιά της, αφήνοντας της ένα δώρο χωρίς καμία εξήγηση. Αυτή η εξαφάνιση θα κάνει τα αδέρφια της Sherlock (Henry Cavill) και Mycroft (Sam Claflin) να την επισκεφθούν ξανά, και θα βάλει την πρωταγωνίστρια σε μεγάλες περιπέτειες.

Η νέα ταινία, που προβάλλεται μέσω του Netflix, παρουσιάζει μια ιστορία με φεμινιστική διάθεση, θέτοντας ζητήματα ανεξαρτησίας και αυτοβουλίας, και πρόκειται για ταινία που πραγματεύεται κοινωνικά ζητήματα ακόμα επίκαιρα. Επιπλέον, παρουσιάζει μια διαφορετική οπτική του ιδιοφυή ντετέκτιβ, ο οποίος συνήθως παρουσιάζεται μισογύνης στις δικές του περιπέτειες, ενώ τώρα εμφανίζεται ως ένας ευαίσθητος άνδρας που ανοίγει την καρδιά του στη μικρή του αδερφή.

Πλοκή

Η Enola είναι μια νεαρή πολύ διαφορετική για την εποχή του 19ου αιώνα, καθώς είναι πολυδιαβασμένη, εκπαιδευμένη μεταξύ άλλων στο σκάκι, τη χημεία, την ξιφασκία, ακόμα και το ζίου ζίτσου. Αυτό γρήγορα θα τη βάλει σε μπελάδες, οδηγώντας την σε συγκρούσεις με τον μεγάλο της αδερφό Mycroft, ο οποίος τυφλωμένος από συντηρητικές ιδεολογίες, θεωρεί πως η αδερφή του δεν έχει τρόπους, πως αυτό θα τη δυσκολέψει στο να παντρευτεί, και την απειλεί να τη στείλει οικότροφο σε περίπτωση που δεν ευθυγραμμιστεί με τις επιταγές της κοινωνίας. Η Enola, αναζητώντας στοιχεία για το δώρο που της άφησε η μητέρα της, ξεγλιστράει για να την αναζητήσει και να αποφύγει τα αδέρφια της.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις