Το διήμερο 25-27 Σεπτέμβρη  2020, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα γιορτάσει για 24η χρονιά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με κοινό θέμα ”Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση” σε όλη την Ευρώπη.

Ωστόσο, ο εορτασμός αυτός διαφοροποιείται από κάθε άλλη χρονιά, απόρροια των κοινωνικών περιορισμών και των συνεχόμενα τροποποιούμενων υγειονομικών πρωτόκολλων, λόγω της πανδημίας του covid-19. Φέτος, λοιπόν, προηγείται η προάσπιση της υγείας και, παρά την αμεσότητα που χαρακτηρίζει αυτό το θεσμό, εργαζόμενοι και επισκέπτες καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτό με έναν διαφορετικό τρόπο συνύπαρξης.

Πενήντα φορείς θα προβάλουν ψηφιακές δράσεις με θέμα τη σχέση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Εκπαίδευσης. Οι δράσεις αυτές θα περιλαμβάνουν παλαιότερες παραγωγές, αλλά και νέες, κάποιες σχεδιασμένες αποκλειστικά για τον φετινό εορτασμό, ενώ άλλες όχι. Ορισμένες θα είναι ζωντανές, ενώ κάποιες άλλες θα προβληθούν μαγνητοσκοπημένες. Θα προβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου 25-27/9. Κάποιες από αυτές θα είναι διαθέσιμες και μετά τη λήξη του εορτασμού.

Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού 26-27/9, η είσοδος στα μουσεία, τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας θα είναι ελεύθερη. Οι επισκέπτες οφείλουν να φορούν μάσκα, ενώ θα τηρούνται όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις