Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι…φημισμένο για τις μαγευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων. Φέτος όμως, πρόκειται για μια χρονιά πολύ διαφορετική από τις άλλες, με την πανδημία να πλήττει σφόδρα τη χώρα, αλλά και τις περισσότερες χώρες του κόσμου. Το ΚΠΙΣΝ αποφάσισε να κρατήσει συντροφιά στους πολίτες, μέσω εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσει διαδικτυακά, περιλαμβάνοντας συναυλίες, παραστάσεις, εργαστήρια και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ, Έλλη Ανδριοπούλου, τοποθετήθηκε σχετικά με τα πρωτόγνωρα αυτά Χριστούγεννα, ενώ προανήγγειλε την προσπάθεια για προσφορά όμορφων στιγμών με φόντο τις γιορτές.

«Τους τελευταίους μήνες καλούμαστε συλλογικά να αντιμετωπίσουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Επαναπροσδιορίζουμε την καθημερινότητά μας και προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα. Ως αποτέλεσμα, τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά από όλα όσα έχουμε συνηθίσει».

Έλλη Ανδριοπούλου στην «Κ»: Με την κουλτούρα του «εμείς» | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Φέτος, λοιπόν, ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ζωντανεύει στις οθόνες σας. Όλοι, όπου κι αν βρίσκονται, θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν την εμπειρία των Χριστουγέννων, αφού ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει ψηφιακά μέσα από την ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, το κανάλι του στο YouTube και τη σελίδα του στο Facebook, με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει διαδικτυακά από την ασφάλεια του σπιτιού του. Πρόθεσή μας είναι, όπως κάθε χρόνο, να προσφέρουμε στιγμές χριστουγεννιάτικης μαγείας και να δώσουμε σε όλους, όπου κι αν βρίσκονται, την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία των γιορτών στο ΚΠΙΣΝ», κατέληξε.

1η Δεκεμβρίου η πρώτη εκδήλωση – Συναυλία του Φοίβου Δεληβοριά και φωταγώγηση του ΚΠΙΣΝ

Την 1η Δεκεμβρίου θα διενεργηθεί η πρώτη εκδήλωση του Ιδρύματος, με τη φωταγώγηση του κτιρίου, ζωντανά στις οθόνες, επισφραγίζοντας την έναρξη της εορταστικής περιόδου. Οικοδεσπότης της εκδήλωσης αυτής θα είναι ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο οποίος θα ερμηνεύσει τραγούδια σε μια διαδικτυακή παράσταση, βασισμένη στην ”Ταράτσα του Φοίβου” και ειδικά διαμορφωμένη για το ΚΠΙΣΝ. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί live την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου στις 19:00

Φοίβος Δεληβοριάς - Τραγούδια Του Πεζοδρομίου