Ο κορονοϊός φαίνεται να εξαπλώνεται με φρενήρεις ρυθμούς και η καραντίνα επέστρεψε στα σπίτια μας. Μάλιστα, όπως φαίνεται πρόκειται να μας συντροφεύσει για…καιρό ακόμα, με τους περισσότερους Έλληνες να παραμένουν σπίτι τόσο για εκπαίδευση και εργασία, όσο και στον ελεύθερό τους χρόνο, ανατρέχοντας στην παρέα ενός καλού βιβλίου, μιας οσκαρικής ταινίας, της μαγειρικής ή της τέχνης. Οι παλιές κλασσικές ταινίες, του χρυσού ελληνικού κινηματογράφου φαίνεται να είναι στις κορυφαίες επιλογές, χαρίζοντας άφθονες στιγμές γέλιου και θύμισης της ανεμελιάς μιας άλλης εποχής.

Η ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου από την "Ώρα της Παιδείας" - ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε. ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ "ΚΥΡΙΤΣΗΣ"

Ο επίσημος λογαριασμός της Φίνος Φιλμ, λοιπόν, με αφορμή την δεύτερη περίοδο εγκλεισμού που βιώνουμε, προχώρησε στην ανάρτηση ενός ιδιαίτερα χιουμοριστικού βίντεο, με επίκαιρο θέμα. Το βίντεο αποτελεί ένα ”κολάζ” σπουδαίων στιγμών του ελληνικού κινηματογράφου, παρουσιάζοντας περίτεχνα την κατάσταση που βιώνουμε μέσα από…ασπρόμαυρες στιγμές του Θανάση Βέγγου και άλλων αγαπημένων ηθοποιών που συντροφεύουν ακόμα και σήμερα τα ελληνικά σπίτια.

Ο Θανάση Βέγγος, ”καλός μας άνθρωπος”

Ο Θανάσης Βέγγος, ιδιαίτερα αγαπητός, ήταν Έλληνας κωμικός ηθοποιός, τόσο του θεάτρου όσο και της τηλεόρασης. Έχει παίξει σε 126 ταινίες, σε 52 από τις οποίες ως πρωταγωνιστής και έχει σκηνοθετήσει (πρωταγωνιστώντας ταυτόχρονα) ακόμη επτά ταινίες. Θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς κωμικούς του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ μέχρι και το τέλος της ζωής του, το 2011, συνέχιζε να εμφανίζεται σε ταινίες, στην τηλεόραση και το θέατρο. Θα μείνει πάντα γνωστός ως «ο καλός μας άνθρωπος».

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η αποκάλυψη πως, το πραγματικό του επώνυμο ήταν Βέγκος και όπως είχε πει, το έγραφε με “γγ” όταν έγινε ηθοποιός γιατί φαινόταν καλύτερα στο μάτι.

Απέκτησε δύο γιούς, τον Βασίλη και τον Χάρη, με την Ασημίνα Βέγγου, σύζυγός του μέχρι και το τέλος της ζωής του.