Οι εργασίες στο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού, μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2020, η Λίνα Μενδώνη. «Παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω των πρόσθετων μέτρων προστασίας από την πανδημία, οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά.

Η ολοκλήρωση του έργου της επέκτασης και ανακαίνισης της Εθνικής Πινακοθήκης είναι έργο απόλυτης προτεραιότητας, ώστε στις 25 Μαρτίου 2021 να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της, όπως έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού.

Στο κεντρικό φουαγιέ, εκτός από τις ψευδοροφές, έχουν τοποθετηθεί και οι τελικές ξύλινες επενδύσεις. Στους ορόφους έχουν τοποθετηθεί τα ξύλινα δάπεδα, όπως και το μεγαλύτερο μέρος των ψευδοροφών. Στον χώρο του αμφιθεάτρου, όπου έχουν ολοκληρωθεί οι ξύλινες επενδύσεις και ο μηχανολογικός εξοπλισμός, αναμένεται η τοποθέτηση των καθισμάτων, ώστε ο χώρος να αποκτήσει την τελική του μορφή. Εντός χρονοδιαγράμματος βρίσκονται και οι εργασίες στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Απομένουν λίγες εργασίες για την ολοκλήρωση του «πλανάρ», του υαλοστασίου, το οποίο καλύπτει το κτίριο Β. Επίσης, έχουν αρχίσει οι εργασίες διαμόρφωσης του εξωτερικού χώρου, οι οποίες θα εντατικοποιηθούν όσο ολοκληρώνονται τμηματικά τα έργα στο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης. Παράλληλα, προχωρά το έργο των ψηφιακών προγραμμάτων της Πινακοθήκης, προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Πολιτισμού. Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί ο διαγωνισμός για τη λειτουργία του εστιατορίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις