Μια ενδιαφέρουσα ηλεκτρονική δημοπρασία έργων τέχνης και αντικειμένων διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη, με σκοπό την οικονομική ενίσχυσή του. Τα έργα είναι προσφορά καλλιτεχνών, οι οποίοι τα διέθεσαν αφιλοκερδώς, και έχουν εκθέσει στο Μουσείο τα τελευταία χρόνια ή συνεργάζονται με το Πωλητήριό του. Παράλληλα, συμμετείχαν και φίλοι και υποστηρικτές του Μουσείου.

Η δημοπρασία είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στις 10 π.μ.. Σημειώνεται πως, τέτοια ημέρα κάθε χρόνο πραγματοποιούταν κεντρική εκδήλωση για την οικονομική ενίσχυση του Μουσείου – Benaki Gala. Θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 9:00 μ.μ.. Πρόκειται να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά σε ειδική πλατφόρμα και θα περιλαμβάνει περισσότερα από 240 έργα τέχνης από 138 καλλιτέχνες. Οι τιμές θα ξεκινούν από 50 ευρώ. Σημειώνεται πως, ο κατάλογος των έργων της δημοπρασίας είναι διαθέσιμος από τις 26/11 σε σελίδα του διαδικτυακού τόπου του Μουσείου www.benaki.org.

Το Μουσείο εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει:

«Η πραγματοποίηση της ηλεκτρονικής δημοπρασίας έργων τέχνης και αντικειμένων με την αρωγή των καλλιτεχνών, εντάσσεται στις γενικότερες ενέργειες του Μουσείου, που με τη συμβολή των υποστηρικτών του και της Πολιτείας διαχρονικά, παραμένει αφοσιωμένο στο έργο του και την αποστολή του», αναφέροντας τις δυσμενείς συνθήκες του οικονομικού τομέα, κατόπιν της αναστολής λειτουργίας των μουσείων σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά, μετά το δεύτερο κύμα κορονοϊού που χτύπησε τη χώρα.

«Έτσι, με τον ίδιο τρόπο που το Μουσείο παρέμεινε ανοιχτό ηλεκτρονικά στις οθόνες του κοινού του, όπως ακριβώς οι εργαζόμενοί του συνέχισαν απρόσκοπτα το επιστημονικό και εκπαιδευτικό τους έργο, έτσι και η ηλεκτρονική δημοπρασία έργων καλλιτεχνών και συνεργατών, φίλων και υποστηρικτών του Μουσείου Μπενάκη ενώνει ψηφιακά την μεγάλη οικογένειά του και στηρίζει την αποστολή και τα προγράμματά του» κατέληξε η ανακοίνωση του Μουσείου Μπενάκη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις