Ο Όλιβερ Ντάουντεν, σχεδίαζε να ζητήσει να τοποθετηθεί σχετική σήμανσηειδοποίηση προς τους τηλεθεατές, πριν από κάθε επεισόδιο, τονίζοντας πως υπάρχει κίνδυνος ειδικά οι νέοι που δεν έχουν “ζήσει” την περίοδο εκείνη, να πιστέψουν πως όσα διαδραματίζονται στο σήριαλ, αποτελούν ιστορικά γεγονότα. Το σήριαλ είναι στην τέταρτη σεζόν. Πραγματεύεται το ειδύλλιο μεταξύ του πρίγκιπα Καρόλου της Βρετανίας με την Νταϊάνα και τις σχέσεις του Μπάκιγχαμ με την Μάργκαρετ Θάτσερ.

“Είναι ένα καλογυρισμένο έργο μυθοπλασίας και όπως κάθε άλλη τηλεοπτική παραγωγή, πρέπει να αναφέρει στην έναρξή του πως πρόκειται περί αυτού, ειδάλλως – φοβάμαι – πως γενιές τηλεθεατών που δεν έζησαν εκείνη την περίοδο θα μπερδέψουν την μυθοπλασία με τα γεγονότα” δήλωσε. Προς το παρόν, οι τηλεθεατές προειδοποιούνται πως το σήριαλ περιέχει σκηνές με γυμνό, σεξ, βία και αναφορές σε αυτοκτονία και ότι προτείνεται για παρακολούθηση από άτομα των 15 και άνω.

Η πρωτοβουλία του βρετανικού υπουργείου Πολιτισμού, επικρίθηκε από ιστορικούς όπως ο Alex von Tunzelmann, που αρθρογραφεί στην εφημερίδα Guardian, ο οποίος δήλωσε ειρωνικά: “Το Netflix ήδη λέει στον κόσμο πως πρόκειται για μυθοπλασία, διαφημίζεται ως δραματική σειρά. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν είναι ηθοποιοί…Ξέρω, πρωτοφανές!”.

Η σειρά έχει κατηγορηθεί για ανακρίβειες, με την μεγαλύτερη να αφορά την παρουσίαση του γάμου μεταξύ Καρόλου και Νταϊάνα. Ο σκηνοθέτης έχει συναντήσει τον Κάρολο και έχει πάρει συμβουλές από αυτόν, σύμφωνα με πληροφορίες από τα βρετανικά ΜΜΕ. Ο Πίτερ Μόργκαν αναφέρει πως ο ίδιος βλέπει τον Κάρολο με συμπάθεια και διάθεση κριτικής, στον ίδιο βαθμό – μία στάση που γενικά είναι η κυρίαρχη απέναντι στη βρετανική μοναρχία, όπως δήλωσε.

Ο σκηνοθέτης, τόνισε πως ο ίδιος δεν έχει υποστηρίξει ποτέ ότι το σενάριο της σειράς είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα και ότι ειδικά σε ό,τι αφορά την βασιλική οικογένεια κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο καθώς πολλά περιστατικά από την ζωή των μελών της, δεν μαθεύονται ποτέ ή τα γεγονότα φτάνουν πολύ διαστρεβλωμένα στην δημοσιότητα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις