Την θλίψη σκόρπισε στον χώρο των τεχνών και ειδικότερα του θεάτρου η είδηση του θανάτου του ηθοποιού Παναγιώτη Ραπτάκη, χωρίς να έχει διευκρινιστεί η αιτία. Ο Παναγιώτης Ραπτάκης είχε εργαστεί σε δημοτικά θέατρα και στο ΚΘΒΕ, έχοντας συμμετάσχει στα έργα ”Ο κόσμος ξανά” (2002) και, παλαιότερα, στο ”Ο Ιπποκράτης και η Δημοκρατία” (1972).

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή μέσω ανάρτησης του συναδέλφου του Σπύρου Μπιμπίλα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Ωστόσο, εκτός από την ανακοίνωση του γεγονότος εξέφρασε και την οργή του για την στάση της εκκλησίας. Συγκεκριμένα, φαίνεται πως ο εκλιπών δεν επιθυμούσε να κηδευτεί, αλλά να αποτεφρωθεί, αίτημα το οποίο δεν γίνεται δεκτό από την εκκλησία.

«Έφυγε σήμερα από κοντά μας ένας καλός, σεμνός και εργατικός συνάδελφος, ο Παναγιώτης Ραπτάκης πού δούλεψε με αυταπάρνηση στα δημοτικά θέατρα της Ελλάδας και στο ΚΘΒΕ, καλός οικογενειάρχης και σύζυγος της σεμνής συναδέλφου μας, Σταυρούλας Σπυρίδωνος που τη συλλυπούμεθα με όλη μας την καρδιά», γράφει ο Σπύρος Μπιμπίλας, εκφράζοντας την θλίψη για τον χαμό του συναδέλφου του, αλλά και τα συλλυπητήριά του στους οικείους του. Κατόπιν, ο ηθοποιός επισημαίνει την δυσαρέσκειά του για την άρνηση της τοπικής εκκλησίας να σεβαστεί το αίτημά του για αποτέφρωση, αναφέροντας:

«Αυτό όμως που συμβαίνει όπως πληροφορουμεθα, με την άρνηση της τοπικής εκκλησίας της πατρίδας του να τελέσει εκκλησιαστική ακολουθία όπως θα ήθελε ο εκλιπών γιατί έχει ταυτόχρονα ζήτησει να αποτεφρωθεί, είναι απαράδεκτο!» υπογραμμίζει, και κατόπιν προσθέτει:

«Και δείχνει σε τι μαύρα σκοτάδια βρίσκεται αυτή τη στιγμή η εκκλησία μας και της ζητάμε να πάρει επίσημα θέση πάνω σε αυτό το πολύ σοβαρό και ανθρώπινο πρόβλημα, όπως επίσης να πάρει θέση και η επίσημη Πολιτεία. Ο κάθε ελεύθερος Άνθρωπος έχει δικαίωμα στη σύγχρονη κοινωνία να επιλέγει τη θρησκεία του και τον τρόπο που θα εξαϋλωθεί το φθαρτό σώμα του. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας συνάδελφε, θα σε θυμόμαστε με αγάπη».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις