Αποχαιρετώντας τον Λάρι Κινγκ, ο πρόεδρος του CNN, Jeff Zucker δήλωσε: “Ο ατημέλητος νεαρός από το Μπρούκλιν, έκανε μία καριέρα που έμεινε στην ιστορία, μέσα από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Η περιέργειά του για τον κόσμο ήταν η κινητήριος δύναμη του, αλλά ήταν το γενναιόδωρο πνεύμα του που έλκυε τον κόσμο σε αυτόν. Είμαστε περήφανοι για τα 25 χρόνια που πέρασε στο CNN, όπου οι συνεντεύξεις του, οι οποίες ‘έβγαζαν ειδήσεις‘ πραγματικά τοποθέτησαν το κανάλι στην διεθνή σκηνή. Από την οικογένεια του CNN, στέλνουμε τις σκέψεις και τις προσευχές μας στην οικογένειά του και υποσχόμαστε να διατηρήσουμε την περιέργεια αυτή που είχε και στην δική μας δουλειά”.

Παραγωγός της εκπομπής του μιλά στο CNN

Μεταξύ ενημέρωσης και ψυχαγωγίας

Ο Λάρι Κινγκ γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης από γονείς εβραίκής καταγωγής, που ήρθαν στις ΗΠΑ από την Ευρώπη, από την Λιθουανία και την Ουκρανία. Έχασε τον πατέρα του σε πολύ μικρή ηλικία και το γεγονός αυτό σημάδεψε τη ζωή του, γιατί αναγκάστηκε να εργαστεί για να συντηρήσει την οικογένειά του. Το πατρικό του ήταν Zeiger αλλά το άλλαξε, μετά από προτροπή εργοδότη του, κάνοντάς το πιο “αμερικάνικο” – και αυτό συνέβη λίγα λεπτά πριν βγει στον “αέρα” ως παραγωγός.

Η συνεργασία του με το CNN ξεκίνησε το 1985. Η εκπομπή του ήταν αυτή με την μεγαλύτερη ακροαματικότητα και ο ίδιος ήταν το μεγαλύτερο “αστέρι” του αμερικανικού δικτύου. Είχε επικριθεί για το στυλ του, καθώς ήταν από τους δημοσιογράφους που “πάντρεψαν” την πληροφορία με την διασκέδαση και βοήθησε να δημιουργηθεί αυτή η σχολή δημοσιογραφίας.

Ο ίδιος είχε πει σε συνέντευξη στους Los Angeles Times: “Μία καλή συνέντευξη, την γνωρίζεις πριν ξεκινήσεις. Πρέπει να βγεις από αυτή με μερικές από τις απόψεις σου αλλαγμένες”. “Επίσης οπωσδήποτε πρέπει να βγεις από την συνέντευξη έχοντας διασκεδάσει. Ο δημοσιογράφος που κάνει συνεντεύξεις είναι επίσης και διασκεδαστής”, πρόσθετε.

Σε συνέντευξή του 2007 έλεγε: “Κάνω τις καλύτερες ερωτήσεις που μπορώ να κάνω. Ακούω τις απαντήσεις. Προσπαθώ να τις ακολουθήσω. Και ευτυχώς, το ακροατήριο φτάνει σε ένα συμπέρασμα. Δεν είμαι εδώ για να βγάζω συμπεράσματα. Αυτό που προσπαθώ να κάνω, είναι να παρουσιάζω κάποιον με τον καλύτερο τρόπο”.

Aφιέρωμα του CNN με την “υπογραφή” του Wolf Blitzer

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις