Το απόγευμα του Σαββάτου (6/2) ήρθε στη δημοσιότητα η παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Νωρίτερα την ίδια εβδομάδα, η Έλενα Ακρίτα είχε αποκαλύψει ότι η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη είχε ζητήσει την παραίτησή του, ωστόσο η είδηση είχε διαψευσθεί τόσο από την υπουργό όσο και από τον καταξιωμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη.

“Η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές. Θα παρακαλούσα να μη γίνουν εικασίες γύρω από τους λόγους της παραίτησης. Επισήμως ακόμα τίποτα δεν είναι γνωστό”, είχε γράψει πριν από λίγες ημέρες η δημοσιογράφος.

Η είδηση είχε διαψευσθεί με την ακόλουθη ανακοίνωση: “Οι αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται αποκλειστικά μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media. Κάθε άλλη “αξιόπιστη πληροφορία” είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες”, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της κας Ακρίτα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις