Επίθεση στον πρωθυπουργό για την ενεργειακή του πολιτική εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης Μακρόν στην Γαλλία «για την πλήρη κρατικοποίηση της EDF».

«Πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση ενεργειακής θωράκισης εν όψει ενός δύσκολου χειμώνα και της μεγάλης ενεργειακής πρόκλησης που βρίσκεται μπροστά μας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του και συνεχίζει επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, χαρακτηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη «εκτός εποχής».

«Ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης και διαφημίζει power pass, δηλαδή επιστροφή μικρού μέρους των κλεμμένων και συνέχιση της επιδότησης της αισχροκέρδειας σε βάρος των πολιτών» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι υπόλογος: για τις επιλογές του και την ιδεοληψία του που έχουν οδηγήσει στα αρνητικά πανευρωπαϊκά ρεκόρ στην ακρίβεια και στο ρεύμα. Γιατί στο σύμπαν του κυρίου Μητσοτάκη το κράτος έχει μόνο μια χρησιμότητα: να είναι το λάφυρο του ίδιου και των φίλων του για το μεγάλο πλιάτσικο σε βάρος της κοινωνίας» καταλήγει.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις