Τη στήριξη της Ουάσιγκτον στις προσπάθειες της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση, εξέφρασε η βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ, σε δηλώσεις της μετά τη σημερινή της συνάντηση με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η κ. Νούλαντ αφού εξέφρασε τη χαρά της που ξαναβρίσκεται στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στη μακρά συζήτηση που είχε τόσο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και με την αμερικανική επιχειρηματική κοινότητα στην Ελλάδα και υπογράμμισε ότι η χώρα της στηρίζει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, που αποτελούν εργαλείο για την τόνωση της ανάπτυξης και την ενίσχυση των επενδύσεων.

Μάλιστα, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τις επενδύσεις στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στην επίσκεψή της στο κέντρο καινοτομίας της ΜΙCROSOFT, στο πλαίσιο της οποίας συνάντησε νέους «που πηγαίνουν την ελληνική οικονομία, στο επόμενο επίπεδο», όπως είπε.

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος έκανε ειδική αναφορά στο εξάμηνο της ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί ευκαιρία για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ και ευχαρίστησε την Αθήνα για τη συμβολή της επί του θέματος και την προώθηση του ευρωατλαντικού διαλόγου.

Αναφερόμενη στην ατζέντα της συζήτησής της με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, η κ. Νούλαντ τόνισε ότι συζήτησαν διεθνή και περιφερειακά θέματα, όπως οι εξελίξεις στη Συρία, το Ιράν, η στήριξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, η κατάσταση στη Λιβύη, αλλά και ζητήματα, όπως η τρομοκρατία και η ενέργεια, που αποτελεί, σύμφωνα με την κ. Νούλαντ, κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις