Η αποκάλυψη της τελευταίας υπόθεσης λαθρεμπορίας καυσίμων αλλά και παλαιότερων, έγινε επειδή εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι, τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς για να εκφράσει στη Βουλή τη βούληση της κυβέρνησης να συνεχιστούν και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή, που υποστήριξε ότι το μόνο που έκανε η κυβέρνηση ήταν η εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης και ότι δεν υπήρξε αποτέλεσμα στην πάταξη του λαθρεμπορίου, ο κ. Σκορδάς απέρριψε τις αιτιάσεις της βουλευτού αναφερόμενος στη λήψη μιας σειράς μέτρων.

Ειδική μνεία έκανε στην εγκατάσταση των συστημάτων εισροών – εκροών στα πρατήρια καυσίμων και αναφέρθηκε στην πρόθεση να χορηγηθεί «πιθανή πρόσθετη επιδότηση σε πρατήρια που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές ή στην άγονη γραμμή».

Σχετικώς με την κριτική που ασκήθηκε για καθυστερήσεις στην υλοποίηση εγκατάστασης του συστήματος εισροών – εκροών, ο υφυπουργός Ανάπτυξης είπε ότι δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση σημειώνοντας ότι ο πρώτος κύκλος της εγκατάστασης σε Αττική και Θεσσαλονίκη έχει ήδη υλοποιηθεί και εντός Μαρτίου τα πρατήρια θα λάβουν τη χρηματοδότηση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις