Υποχρεωτικά μαθήματα διαχείρισης θυμού με χρηματοδότηση από την ΕΕ κάνουν οι εφοριακοί στην Ελλάδα, αναφέρει ρεπορτάζ του AP, προσθέτοντας ότι όσο το “στύψιμο” των πολιτών εντείνεται, τόσο περισσότερη βία δέχονται καθώς τους απειλούν ακόμη και με όπλα.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ακόμη και στις καλές εποχές το επάγγελμα του εφοριακού είναι μη δημοφιλές και δύσκολο, αλλά στην Ελλάδα σήμερα – μετά από έξι χρόνια ύφεσης και αλλεπάλληλων κυμάτων μέτρων λιτότητας – έχει γίνει ιδιαίτερα επώδυνο ψυχικά και επικίνδυνο για την σωματική τους ακεραιότητα.

Τα σεμινάρια χρηματοδοτούνται με ευρωπαϊκά κονδύλια και ο στόχος τους είναι να τους διδάξουν πως να διαχειρίζονται τον θυμό – τον δικό τους και των φορολογούμενων- .

“Ειλικρινά είναι γελοία” αναφέρει ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, μέλος της Ένωσης Υπαλλήλων των Οικονομικών Υπηρεσιών. “Είμαστε υπέρ της επιμόρφωσης αλλά το περιεχόμενο αυτών των σεμιναρίων είναι πολύ απλοϊκό”.

“Το πρόβλημα δεν είναι να αντιμετωπίσουμε το θυμό του κόσμου αλλά την πραγματικότητα. Ο κόσμος υφίσταται υπερβολική πίεση, τί να του πούμε εμείς;” αναφέρει ο ίδιος, αποκαλύπτοντας ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις βίας κατά εφοριακών, ότι σε μία περίπτωση έπεσαν σφαίρες και σε μία άλλη ένας πολίτης τους απειλούσε με τσεκούρι.

Υποστηρίζει δε ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια θα αξιοποιούνταν καλύτερα αν πήγαιναν για εκπαίδευση των εφοριακών σε ψηφιακές τεχνολογίες.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις