Το ζήτημα είναι εάν θέλουμε ή όχι να πέσει η τιμή του γάλακτος και όχι η διάρκειά του δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, απαντώντας στις αιτιάσεις βουλευτών της συγκυβέρνησης, δείχνοντας το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το κόστος παραγωγής του γάλακτος.

Υποστήριξε ότι οι μεταρρυθμίσεις στο γάλα όχι μόνο δεν θα βλάψουν τους κτηνοτρόφους, αλλά θα τους ωφελήσουν.

«Θέλουμε ή δεν θέλουμε να πέσει η τιμή του γάλακτος; Δεν νομίζω ότι κανείς λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κόστους στην παραγωγή, αυτό είναι αντικείμενο του υπουργείου Ανάπτυξης» τόνισε.

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι αυτή η ιστορία με τη φρεσκότητα στο γάλα είναι αστείο. Από τη στιγμή που το γάλα παστεριώνεται, είναι ένα τυποποιημένο προϊόν» είπε και διευκρίνισε ότι ο όρος «φρέσκο» είναι όρος εμπορικής επικοινωνίας.

«Το πενθήμερο προσδιορίστηκε επειδή έτσι συνέφερε τη γαλακτοβιομηχανία. Η διαφορά τιμής δεν καλύπτεται από το μεταφορικό κόστος και δεν συμφέρει κάποιον να εισάγει, ενώ πολλές τοπικές συνεταιριστικές μονάδες θα κερδίσουν τις τοπικές αγορές με το γάλα ημέρας» πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στον ίδιο σταθμό: «Θα ήταν για γέλια, αφού περάσαμε όλα όσα περάσαμε, η συμφωνία να σταματήσει για το αν το γάλα είναι πέντε ή δέκα ημερών. Και θα έλεγα το ίδιο και για τα φάρμακα, αν δεν είχε περάσει η δική μου άποψη».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις