Χατζηδάκης: Αναμενόμενες οι αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιο

Χατζηδάκης: Αναμενόμενες οι αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιο
«Υπάρχει μια προσωπική κριτική και για τον κ. Σκορδά και για μένα. Αλλά εδώ δεν υπάρχουν πολιτικοί χαρακτηρισμοί αλλά προσωπικοί - και με βαριές επιθέσεις και από πολλές πλευρές. Στην Ελλάδα όμως είμαστε λίγοι και γνωριζόμαστε, και ξέρουμε ποιοι είναι οι καθαροί και ποιοι όχι» ανέφερε στην ομιλία του για το πολυνομοσχέδιο, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

«Τέτοιες προσωπικές επιθέσεις δεν μας αγγίζουν» συνέχισε ο κος Χατζηδάκης.

«Σε λίγες μέρες και λίγους μήνες, αυτές τις επιθέσεις κανείς δεν θα τις θυμάται. Ο καταναλωτής θα θυμάται τη θετική επίπτωση στην καθημερινότητά του: Εμείς μιλάμε με έργο και κάποιοι απ' έξω με χαρακτηρισμούς και ύβρεις. Και αυτό είναι που μας ξεχωρίζει. Το ίδιο συνέβαινε άλλωστε και πέρσι σ' αυτήν την αίθουσα, όταν με τον κο Σκορδά φέρναμε το νομοσχέδιο για τις Κυριακές: Τότε θα ερχόταν "ο Αρμαγεδών, η καταστροφή" - και τώρα, έχουμε φτάσει στο σημείο, οι δήμαρχοι οι ίδιοι και κάποιοι εμπορικοί σύλλογοι, να έρχονται και να ζητάνε να ανοίγουν τα καταστήματα 52 Κυριακές το χρόνο».

Ο υπουργός Ανάπτυξης, τόνισε μεταξύ άλλων πως η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ «δεν υπήρξε ευαγγέλιο για την κυβέρνηση»:

«Έχουμε αποφασίσει να υιοθετήσουμε το 82% των συστάσεων του Οργανισμού και ένα 8% μετά από διαπραγμάτευση με την τρόικα, τροποποιημένο όπως συμφωνήθηκε. Στο 8% ανήκουν το γάλα και τα φάρμακα».

Τέλος, ο κος Χατζηδάκης παραλλήλισε τις αντιδράσεις στο πολυνομοσχέδιο με τις αντιδράσεις που είχαν σημειωθεί για την πώληση της "Ολυμπιακής":

«400 εκ. ευρώ το χρόνο μας κόστιζε, ενώ σήμερα το πρόγραμμα στους εργαζομένους έχει ήδη αποπληρωθεί και είμαστε στο κέρδος (...) Ξέρουμε πως η πολιτική όπως και η ζωή, δεν είναι αγώνας ταχύτητας, αλλά αγώνας αντοχής. Επενδύουμε στο δρόμο της κοινής λογικής και γι' αυτό είμαστε υπερήφανοι», κατέληξε.