Στη δεύτερη συνεδρίαση εργασίας του Ecofin, που πραγματοποιείται σήμερα θα συζητηθούν η αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα και η τραπεζική ένωση. Η ελληνική Προεδρία πέτυχε πολιτική συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης Τραπεζών.

Αυτή η συμφωνία επιβεβαιώθηκε από τους μόνιμους αντιπροσώπους της ΕΕ στις 27/03/2014 και επιτρέπει στο Κοινοβούλιο να ψηφίσει αυτήν τη νομοθετική πρόταση στην Ολομέλειά του πριν λήξει η τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδος, έτσι ώστε ο Κανονισμός να μπορέσει στη συνέχεια να υιοθετηθεί επίσημα από το Συμβούλιο.

Στην ατζέντα των συζητήσεων βρίσκεται και η συνεχιζόμενη διαδικασία εφαρμογής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας Τραπεζών (SSM). Οι συζητήσεις θα λάβουν χώρα μετά την παρουσίαση της επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του SSM.

Ο κ. Στουρνάρας έκανε αναφορά και στη διοργάνωση της 13ης κοινής συνάντησης Ecofin/FEMIP (Μηχανισμός Ευρωμεσογειακών Επενδύσεων και Εταιρικής Σχέσης), που αποτελεί συνδιοργάνωση της ελληνικής Προεδρίας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Οι υπουργοί του Ecofin και οι υπουργοί των χωρών εταίρων της Μεσογείου θα ανταλλάξουν απόψεις για τις «προκλήσεις και τη μόχλευση της αειφόρου ανάπτυξης» καθώς και για τη σπουδαιότητα των επενδύσεων στην περιοχή της Μεσογείου.

Η στρατηγική της ΕΤΕπ για τη Μεσόγειο με ορίζοντα το 2020
θα αποτελέσει επίσης θέμα συζήτησης. Η ενίσχυση της ανάπτυξης και η δημιουργία θέσεων εργασίας ειδικά για τους νέους αποτελεί κοινό στόχο και της ΕΕ και της Μεσογείου, τόνισε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις