Μειώσεις στα τεκμήρια διαβίωσης, αλλαγή στον τρόπο καταβολής των τελών κυκλοφορίας και ευνοϊκές ρυθμίσεις στις επιχειρήσεις, περιλαμβάνουν τα δύο νομοσχέδια που προτίθεται να υποβάλει προς ψήφιση το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, το ένα νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το Πάσχα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον συμψηφισμό του ΦΠΑ που χρωστούν οι επιχειρήσεις με τον ΦΠΑ που οφείλουν οι φορείς της γενικής κυβέρνησης στις επιχειρήσεις.

Με άλλα λόγια όσοι επιχειρηματίες χρωστούν ΦΠΑ στο δημόσιο θα συμψηφίζεται με τα ποσά που χρωστούν στις επιχερήσεις οι διάφορες ΔΕΚΟ ή υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Παράλληλα, θα αλλάξει εντελώς το σύστημα καταβολής τελών κυκλοφορίας, καθώς σε περίπτωση που κάποιος ιδιοκτήτης ΙΧ έχει παραδώσει πινακίδες και επιθυμεί να ξανακυκλοφορήσει το όχημα δεν θα καταβάλει όλο το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, αλλά το ποσό που αντιστοιχεί για τους μήνες που απομένουν από την επαναφορά των πινακίδων.

Στο δεύτερο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το καλοκαίρι προβλέπεται μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης των ΙΧ έως και 30% αλλά και του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης για ΙΧ από 1929 κυβικά και πάνω.

Τέλος, θα προβλέπεται και απαλλαγή από το καθεστώς ΦΠΑ μικρών επιχειρήσεων με τζίρο χαμηλότερο των 20.000 ή 25.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις