Έκταση 35 στρεμμάτων σε δύο παραλίες στην κατεχόμενη Βασίλεια, κοντά στην Κερύνεια, φέρονται να βρίσκονται προς πώληση, σύμφωνα με τουριστική ιστοσελίδα στην Κωνσταντινούπολη (www.turizmgazetesi.com), που συμπληρώνει πως πρόκειται για περιοχή που φαίνεται κατάλληλη για τη δημιουργία μαρίνας, ξενοδοχείου και καζίνου.

Στο θέμα αναφέρεται η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γενί Ντουζέν», η οποία ρωτά κατά πόσον αληθεύουν τα όσα γράφει η τουριστική ιστοσελίδα. Η εφημερίδα ρώτησε γι’αυτό τον Σιαχάπ Ασίκογλου, «υφυπουργό» οικονομίας, τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού, ο οποίος δήλωσε, ότι δεν έχουν καμία πληροφορία σχετικά με το θέμα και θα το ερευνήσει.

Δεν ξέρουν, είπε, σε ποιον ανήκει η περιοχή, ούτε πού είναι. Εάν είναι ιδιωτική περιουσία δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε, εάν έχει εκχωρηθεί (από το «δημόσιο») η πράξη θα ακυρωθεί αμέσως, πρόσθεσε.

Διέψευσε επίσης την αναφορά στην εν λόγω ιστοσελίδα, ότι όσοι θέλουν να κάνουν επένδυση στην περιοχή αυτή που έχει γαλάζια σημαία, το «κράτος», θα στηρίξει την επένδυση με 75%.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις