Νέες αλλαγές στο Δημόσιο προγραμματίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το 2015, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, που αναφέρει ότι επίκεινται σημαντικές μεταβολές στις αποδοχές, στις μετατάξεις και στην αξιολόγηση του προσωπικού.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως μία πολύ βασική αλλαγή θα είναι η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα και η επαναφορά του 13ου μισθού με τη μορφή ετήσιου μπόνους, το οποίο θα λαμβάνουν μόνο οι υπάλληλοι που κρίνονται παραγωγικοί, δηλαδή όσοι επιτυγχάνουν το 90% των στόχων που έχουν τεθεί.

Όσοι κρίνονται μη παραγωγικοί θα έχουν μείωση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται επίσης να υπάρξει συνολική αλλαγή της μισθολογικής πολιτικής, βάσει της οποίας οι αποδοχές θα εξαρτώνται από τη θέση, τα προσόντα και την αποδοτικότητα, αλλά και ένας μόνιμος μηχανισμό κινητικότητας μέσω ΑΣΕΠ που θα καταργεί τις μετατάξεις.

Στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι επίσης η απομάκρυνση 15.000 υπαλλήλων εντός του 2015, να εγκριθεί νομοσχέδιο για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο και αξιολόγηση με προκαθορισμένη ποσόστωση βάσει της οποίας συγκεκριμένο ποσοστό θα κόβεται και συγκεκριμένο θα παίρνει άριστα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις