Εγκρίθηκε με 10 ψήφους υπέρ έναντι 7 κατά και ένα «παρών» από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, ο διορισμός του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές από ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.

«Παρών» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης, ενώ από την ψηφοφορία απουσίασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Νωρίτερα, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη σημαντική πορεία της οικονομίας, έκανε λόγο για ένα θαύμα που πέτυχε η χώρα, ενώ επισήμανε την ανάγκη εφαρμογής του προγράμματος σταθερότητας και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, σημειώνοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αβεβαιότητες και κίνδυνοι.

Στην ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, αν βλέπει τον νέο ρόλο τού κεντρικού τραπεζίτη ως το μακρύ χέρι του πρωθυπουργού, η απάντηση του κ. Στουρνάρα ήταν «θα είμαι διοικητής υπεράνω επιδιώξεων και συμφερόντων».

Κληθείς λίγο αργότερα από τους δημοσιογράφους, να σχολιάσει τη στάση τού ΣΥΡΙΖΑ απέναντί του ως νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αναγνωρίζω την ήπια κριτική που διατύπωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχω τίποτα να χωρίσω μαζί του. Ως υπουργός είχαμε διαφωνίες με τον ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική πολιτική. Τώρα έχω άλλη ιδιότητα. Ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας η δουλειά μου είναι η νομισματική πολιτική και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέσει τέτοιο θέμα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις