«Η εξωστρέφεια της Intracom Holdings και η δραστηριοποίηση σε διαφορετικούς κλάδους βοήθησαν στην ανθεκτικότητα του ομίλου κάτω από τις ακραίες συνθήκες ύφεσης στις οποίες κινήθηκε η ελληνική οικονομία τα τελευταία έξι χρόνια», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Κόκκαλης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «ο εξορθολογισμός του χαρτοφυλακίου σε συνδυασμό με την αναδιοργάνωση του ομίλου, όμως, αποτελούν τις βάσεις για ένα νέο δυναμικό κύκλο ανάπτυξης. Οι στόχοι μας για το 2014 είναι η ενίσχυση της καινοτομίας, η λειτουργική ανασυγκρότηση, η οργανική ανάπτυξη και οι συνέργειες μεταξύ των εταιρειών του ομίλου, η μείωση του δανεισμού και οι νέες επενδύσεις με υψηλές αποδόσεις».

Ο κ. Κόκκαλης ανέφερε ότι στο πλαίσιο της λειτουργικής ανασυγκρότησης η Intracom Holdings θα λειτουργεί και ως Investment House με κεντρικό χρηματο-οικονομικό σχεδιασμό και ενιαία στρατηγική και αξιολόγηση επενδύσεων.

Όσον αφορά τις προοπτικές της αγοράς, τόνισε ότι ο όμιλος INTRACOM είναι καλύτερα τοποθετημένος στον ψηφιακό κόσμο του αύριο, καθώς η ισχυρή τεχνογνωσία σε συνδυασμό με την πολύχρονη εμπειρία σε ολοκληρωμένα και σύνθετα έργα Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής και Κατασκευών -τόσο από πλευράς παροχής λύσεων και υπηρεσιών όσο και από την πλευρά της λειτουργικής διαχείρισης- είναι τα πολύτιμα εφόδια συμμετοχής στις ευκαιρίες της αγοράς που έρχονται.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στους τομείς που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον όμιλο μεσοπρόθεσμα όπως των υποδομών (ΕΣΠΑ, Περιβαλλοντικά έργα, Τηλ/κοινωνιακά, διαχείριση αστικών αποβλήτων, έξυπνοι μετρητές), των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (υβριδικά ενεργειακά συστήματα, αιολικά πάρκα), της αξιοποίησης ακινήτων (real estate) στον τουρισμό (σύνθετα τουριστικά καταλύματα, αποκρατικοποιήσεις), καθώς και του ICT σε τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, δημόσιο τομέα και άλλους κλάδους της οικονομίας.

Tο 2013 τα οικονομικά αποτελέσματα της Intracom Holdings διαμορφώθηκαν ως εξής:

Συγκράτηση πωλήσεων που ανέρχονται σε 513,7 εκατ. ευρώ, προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (Adjusted EBITDA) στα 74,9 εκατ. ευρώ.

Ο καθαρός δανεισμός συγκρατήθηκε στα επίπεδα του 2012 και ανέρχεται σε 254,2 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ο όμιλος την 31/12/2013 είχε ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων 739,1 εκατ. ευρώ.

Στις πρόσφατες εξελίξεις ξεχωρίζουν η υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας- προσυμφώνου για τη μεταβίβαση του ποσοστού συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Intracom Telecom, δηλαδή του 49% της εν λόγω εταιρείας, με συνολική ωφέλεια για την Intracom Holdings ποσού 47 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις