Αίτημα λήψης ασφαλιστικών μέτρων υπέβαλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Γιακουμάτος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, κατά επιχείρησης στην περιοχή της Ακρόπολης που πωλούσε το εμφιαλωμένο νερό προς τρία ευρώ (στη συσκευασία του ενός λίτρου), για πιθανή παράβαση του άρθρου 2 του ν. 3959/2011.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρμοδιότητες της Επιτροπής είναι η λήψη ασφαλιστικών μέτρων, όταν πιθανολογείται παράβαση των άρθρων 1, 2 και 11 ν. 3959/11. δηλαδή ο νόμος απαγορεύει την καταχρηστική εκμετάλλευση από μία ή περισσότερες επιχειρήσεις με δεσπόζουσα θέση στο σύνολο ή μέρος της αγοράς της Ελληνικής Επικράτειας και απαγορεύει όλες οι συμφωνίες και εναρμονισμένες πρακτικές μεταξύ επιχειρήσεων και όλες οι αποφάσεις ενώσεων επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν ως αντικείμενο ή ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση, τον περιορισμό ή τη νόθευση του ανταγωνισμού στην Ελληνική Επικράτεια, και ιδίως εκείνες οι οποίες συνίστανται στον άμεσο ή έμμεσο καθορισμό των τιμών αγοράς ή πώλησης ή άλλων όρων συναλλαγής.

Ήδη στον περιπτερά επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια μετά από ρεπορτάζ του Mega που αποκάλυψε την απόφαση του περιπτερά να πουλάει το μεγάλο μπουκάλι νερού αντί 3 ευρώ, και όχι 1 ευρώ παραβιάζοντας το πλαφόν.

Ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου με δηλώσεις του εκτίμησε ότι δεν είναι ακριβή η τιμή του, αφού υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο σημείο πώλησης είναι ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Αθήνας και λέει μάλιστα είναι ότι η τιμή του είναι φθηνή.

Μάλιστα, έκανε λόγο για ελεύθερη αγορά και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν τα παράπονά τους εάν θεωρούν την τιμή εξωφρενική.

Δείτε το βίντεο:


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις