Σε “πονοκέφαλο” έχει μετατραπεί για τους αρτοποιούς το ζύγισμα του ψωμιού στη Θεσσαλονίκη, καθώς σε πολλές περιπτώσεις το κόστος είναι υψηλότερο σε σχέση με την αγορά τεμαχίων.

Όπως περιγράφει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών της Θεσσαλονίκης, Έλσα Κουκουμέρια, οι αρτοποιοί της περιοχής είναι διατεθειμένοι να κάνουν “σκόντο” στην τιμή του τεμαχίου, προκειμένου να μη χάσουν τους πελάτες.

“Μόλις πρόσφατα μου τηλεφώνησε αρτοποιός από την περιοχή της Καλαμαριάς που ήδη ζυγίζει το ψωμί που πουλάει και μου παραπονέθηκε ότι χάνει πελάτες, επειδή σε ορισμένες περιπτώσεις η ζυγαριά δείχνει κόστος υψηλότερο από αυτό που πλήρωναν τα τελευταία χρόνια”, υπογράμμισε η ίδια, προσθέτοντας πως “είναι μύθος ότι εάν ζυγιστεί το ψωμί θα είναι και φθηνότερο”.

Αναφέροντας πως βάσει νόμου από την 1η Αυγούστου οι αρτοποιοί θα ζυγίζουν το ψωμί, η κ. Κουκουμέρια σημειώνει ότι οι καταναλωτές δεν έχουν την παιδεία να αγοράσουν ψωμί με το ζύγι και τα νέα δεδομένα φαίνεται να τους “μπερδεύουν”.

Επισημαίνεται ότι τα πρόστιμα για όποιον πιαστεί να μην ζυγίζει το ψωμί, κυμαίνονται από 1.000 έως και 5.000 ευρώ, όπως προβλέπει ο νέος νόμος.