Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι η Γερμανία θα υποστήριζε την υποψηφιότητα του ισπανού υπουργού Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος για τη θέση του προέδρου του Eurogroup.

«Θα υποστηρίξουμε την υποψηφιότητα του Λουίς ντε Γκίντος», δήλωσε η Μέρκελ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι από τον Άγιο Ιάκωβο της Κομποστέλα.

Μια έκτακτη σύνοδος των ευρωπαίων ηγετών είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να κατανεμηθούν οι κυριότερες θέσεις στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο μεταξύ το Βερολίνο αρνήθηκε να σχολιάσει την παραίτηση της γαλλικής κυβέρνησης εκτιμώντας ότι πρόκειται για «ένα γαλλικό εσωτερικό ζήτημα».

«Δεν θα λάβετε από εμένα ένα σχόλιο για την παραίτηση της γαλλικής κυβέρνησης. Είναι ένα γαλλικό εσωτερικό ζήτημα», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης Γκέοργκ Στράιτερ όταν ρωτήθηκε σχετικά.

«Πιστεύω ότι η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, η οποία παραχωρεί αυτή τη στιγμή συνέντευξη Τύπου στην Ισπανία, θα κάνει το ίδιο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις